Jaktsesongen 2019

27/8: Jaktpremiere i Sverige. Først ut med Raptus, slapp litt før kl.7. Los nesten direkte, storfuglkull. Kom ikke innpå, flere korte loser før de dro. Fin fart og lange runder, ny los 750 m ned i terrenget. 100m fra losen flyr losfuglen.. Gjentagende problem hele slippet, flere fine loser men kom ikke innpå.. Kobla kl.11 da sola begynte å steke skikkelig. 20 km på Raptus.28/8 : Fixa i dag, samme terreng som i går. Fint søk men lite fugl første timen. Gikk høyt i terrenget, slo oss litt lengre ned etter hvert og da ble det mere action. Storfuglkull først, mange loser, flytta en del, endte med en tomlos. Litt etter ble det los på en tiur, snek inn fra 3 sider, inne på 20m flere ganger men fant ikke tiuren i furua. Endte med støkk etter 45 min los. Ga oss etterpå, tok på med lang los i varmen, både for hund og jeger 😅 Ble 19 km på Fixa.29/8: Nytt terreng med Raptus. Kom 100m fra bilen da han tar opp orrhane. Sniker inn på 30m, ser hanen sitte i ei gran, skal bare løfte kombien og ta den med hagla, da drar den. Nuvel, går tilbake for å hente sekken. Akkurat fått lagt kombien i vorn-sekken før han tar opp en orrhane til, setter seg i toppen av ei gran 120m unna meg. Fin los, men støkker da jeg sto rimelig åpent på ei myr. Flyr 200m så blir det los på ny, sitter i en grantopp nå også, kanonlos og perfekt markering, sniker meg inn på 15m og hagleløpet avslutter losen umiddelbart 🙂 Gikk en lang tur innover en dal etterpå, så 2 jerper.. Ble 25 km på Raptus, veldig bra søk i dag, fikk plystra han inn også 😅30/8 : Samme terreng som de 2 første dagene. Ny bjørnebæsj på veien par hundre meter fra parkeringa 😳Slapp Fixa 0630, ble los et kvarter senere, og en røykylling ramla ned fra ei gran 🙂Fant noen fugler til etterhvert, men de satt dårlig.Snek på en los litt senere, det satt ingen fugl der da jeg kom frem, men det kom en gråhund innom som sikkert lurte på hva som bråka så fælt 😅 Flott gråhund-hanne. Ble nok sluppet på ferske bjørnespor i område..Fant ut at vi skulle korte ned turen litt iom at de jakta bjørn i området, så satte kursen mot bilen.Satte meg ned på en stein og skulle ta meg en energidrikk da Fixa tok opp ei røy 60m ovenfor meg. Den satte seg like greit i ei gran på haglehold. Lirka ut kombien fra sekken, og hagleskuret gjorde jobben igjen 👌Veldig fornøyd med kombien, flere av losene har det vært litt kvist/granbar foran losfuglen, hadde blitt litt mer utfordring å skulle skutt med f.eks 22.wmr.Super innsats av Fixa også, jobber på og er veldig flink på fuglearbeidet 👏 Ble 18 km på Fixa denne morgenen, kort runde før hjemreise til Norge 🤗10/9: Avspasering fra jobb og en jakttur med Fixa. Sommervarmen kom tilbake til jaktstarten, det var tørt og varmt, dårlig vittring. Hun hadde noen korte loser, men de satt dårlig. Søket var bra, ute på 6-700m flere ganger.Skulle ta en snarvei ned til bilen, da jeg nesten satt foten på denne karen som lå å sola seg 🙄Fikk heldigvis vekk hunden før hun så den 🥴 Første huggorm jeg har sett i skogen under jakt..Ble 20 km på Fixa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s