Jaktprøve Lierne 1-2/9-18

Søndag : Trakk terreng jeg har gått på tidligere, var der å jakta i fjorhøst også. Da var det masse fugl der, så vi hadde trua da vi parkerte bilen kl.12 på Søndag formiddag. Flatt fint terreng med skikkelig gammelskog, lettgått for både hund og folk.

Måtte gå litt etter veien da vi parkerte litt «feil» ift der vi skulle ha parkert. Viste seg å være ganske smart alikevel. Hadde gått et lite stykke da Raptus dro over grøfta og inn i blandingsskogen, hørte vingeslag og så ei røy som slo inn i ei gran. Ble los ganske kjapt, og der sto vi midt på veien med røya sittende helt åpent på 33m fra oss 🙂 Tenkte at dette kan da umulig holde full tid, med det var ikke langt unna, satt i 7-8 min før hun stakk ut. Finfin start på prøven.

Hadde opp fugl nesten umiddelbart etter at vi gikk inn i skogen, men fløy langt. Fine søk denne dagen, mye bedre kontakt enn dagen før. Ute på 2-300m på det jevne, noen utslag på 4-500m.

Så ble det los igjen. Litt usikker i starten før det satte seg bedre. Dommeren snek innpå mens jeg sto igjen 100m bak. Etter 10 min hørte jeg bryting av kvist, og enda mer bryting av kvist. Hmm.. Hørtes ut som en elg som kom deisende gjennom gammelskogen 😛 Ble litt bekymra for at dommeren kanskje ikke så noen fugl, og at han lagde leven for å evt se om det satt fugl i området rundt?

Men så hørte jeg endelig vingeslag, da var det fugl alikevel da. Dommeren plystra og jeg gikk fram til losplassen. Fulltid på orrhanekylling, og meget bra forfølgning.

Hadde flere korte loser etterpå, men fikk ikke konstatert noenting. Tok opp tiur da det var igjen 1 min av prøvetiden, hørtes ut som han slo inn 150m unna. Ble los, og dommeren gikk innpå. Men der satt ingen fugl, mulig han bare var innom og slapp seg ut igjen? Da var prøvetiden over, og fikk kobla han ganske kjapt denne dagen også.

Raptus løp 17 km. Oppdateres med poengsum når den er klar.

 

Lørdag : Trakk terreng jeg ikke har gått på tidligere, morgenslipp (kl.07). Fine forhold med nattefrost og minimalt med vind. Så en tiur og 2 røy på grusveien inn mot der vi skulle parkere. Første to timene gikk vi i motbakke, var 340 høydemeter fra der vi parkerte og opp på et platå på toppen. Raptus hadde opp fugl etter drøye halvtimen, hørte ei røy som kakla. Satt noen minutter før det ble stille, og ble ikke mer jobb på den. Sto ganske langt unna også, så fikk ikke konstatert noe jobb på denne.

Mye godlukt i lia der fuglene hadde vært, og Raptus utreda til de grader. En smule selvstendig ei vending. Flere loser på 5-600m fra oss, men satt bare noen minutter, så kom oss ikke innpå losen.

Ble forlengning av prøven, og da roa han seg litt ned, og rundene ble kortere. Da vi hadde ei halvtime igjen tok han opp 2 orrhaner 40m fra oss, var på håret at den ene slo inn i ei gran, men han ombestemte seg i siste liten og dro videre. Ropte inn Raptus da han kom tilbake fra forfølgninga og kobla han.

Endte på 28 poeng, ingen loser som ble konstatert denne dagen.

Raptus løp 25 km på prøven, vi gikk nesten 8 km.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s