Båndtvangen er over!!! :)

21.August er nærmest en helligdag for oss med jakthunder, datoen båndtvangen opphører.Var ute en tur tidligere i dag med Raptus, greie forhold tidlig på dagen før det blir for varmt.

Han jobber på bra, søkene er ikke overraskende litt trange, men det kommer seg når han får noen slipp bak seg. Ligger ute på 100 m på det jevne, maks ute på 250 m. Driver med lite tull, virker som han bruker tiden på å lete fugl, og noen fuglekontakter ble det da 🙂

Starta med ett kull, litt usikker på om det var orre eller storfugl. Kakkla godt i skogen da de tok løs, og det ble nok litt mye for en urutinert hund å starte med første dag. De spredte seg over noen hundre meter, høna satte seg lengst bort og gjorde sitt beste for å lure hunden unna. De ble noen loser av det, en del fram og tilbake. Kunne skutt en kylling hvis det hadde vært jakt, fikk den festet på film i alle fall. Etter omstendige undersøkelser ble han med videre, og det gikk ikke lang tid før det tok løs fugl igjen.

Raptus tok løs fugl i lia overfor meg, og hørte at det var noe stort i lufta. Ser opp og der kommer det to tiurer imot meg, de slår inn i hvert sitt tre 30 m fra meg med 20 m mellomrom. Raptus kommer etter og begynner å lose, litt usikker på hvor fuglene slo inn. Men han har en viss peiling på den ene, den sitter i topp på ei gran og skjærer nebb, loser litt i området rundt, og under treet tiuren sitter. Får lirka kameraet opp fra lomma og får filmet en del av jobben.

Støkker bevisst ut den ene tiuren etter noen minutter, Raptus drar ut litt etter den før han kommer tilbake og undersøker videre under treet. Da drar nr.2 ut og denne gang drar han bra etter, ut på 200 m men tiuren dro nok enda lenger og ble ikke noe mer jobb på den.

Fikk kobla han etter hvert, selv om han egentlig ikke hadde tenkt det selv.. Glemte selvfølgelig godis, da var det ikke så fristende å høre etter, men det ble da etter hvert.

 

Etterpå var det Fixa sin tur, hun satte ut i 100, og tok ikke lenge før hun dro i gang sesongens første los. Så hun tok opp et kull med orrfugl, kort los i 30 sek på en før den dro. Hun fulgte etter og ikke lenge etter ble det los igjen. Støkka ut 2-3 orrer på vei fram til losen, den ene fløy ut rett over hodet på Fixa, men hun holdt losen gående. Kom inn fra feil side av treet den satt i, så fikk ikke øye på den. Kom veldig nærme og etter at hun hadde losa full tid støkka jeg ut den. Fin forfølgning på denne men ingen ny los. Fikk derimot los på en orrfugl til ikke lenge etterpå. Den satt i 4-5 min før den fløy.

Bra start på sesongen, fine jobber på begge hundene. Bra søk på Fixa, runder på ca.10 min, ute på 500 meter på det meste.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s