Alle gode ting er 4

Ute med Fixa i går, helt perfekte forhold, littegranne vind og sol fra skyfri himmel.Siste slipp før vi skal på NM, så håpet på mange fuglekontakter og mye action.

Tok opp fugl umiddelbart, kort los før den dro. Lang drevlos etterpå, 5-600m. Trodde først det var elg, men fant ingen spor. Var nok hare.

dsc_4360

Så ble det los oppi ei li der vi har hatt mange loser tidligere. Brukte gooood tid på å snike innpå, fra alle mulige vinkler. Filma hele tiden i tilfelle noe skulle drar ut. Brukte sikkert 45 min før jeg ga opp, sparka i tre og slo, men ingenting kom ut. Hadde nok slått i treet på tur ut etter at Fixa tok den opp.

Så hører jeg flaksing 130m foran meg, ser opp og der ser jeg en tiur som slår inn i topp på ei furu. Fixa prøver et par kontaktbjeff, og så blir det full los. Står på 120m og tiuren sitter helt åpent..Hmm.. Må litt nærmere da det er i øvre grense av hva jeg er komfortabel med på 22.wmr. Har skutt bort tiur på lignende hold før.

Er på rundt 100m og skal bare krype bort til en liten haug, og da drar den ut. Mulig den så refleksjonen fra kikkertsiktet da jeg hadde sola midt imot. Kjedelige greier.

Fixa tar en runde så blir det los på nytt 2-300 m i retning der tiuren dro. Sitter 2 min så drar den ut igjen.

Setter meg på en knaus i sola og tar fram maten og kaffen. Fixa kommer 150m ovenfor meg, og det blir en voldsom kakkling ovenfor meg. Hun har tatt opp flere orrhaner og losen går 70 m fra der jeg sitter. Prøver å få øyne på hunden men det er for tett. Må snike innpå og da støkker jeg ut en hane som sitter i ei gran imellom meg og losen. Da drar losfuglen også.

Nok en los, denne gang på ei røy. Støkker en tiur som sitter i ei stor gran på tur innpå losen. Den skjærte nebb et par ganger så fløy den ut. Prøvde fra flere vinkler her også, men fant ingen fugl. Måtte litt nærmere, var vel på 20 m hold, da fikk hun nok og stakk ut. Satt på andre siden av treet, noe vi er godt vant med denne sesongen.

Gikk litt ned fra den åsen vi var på mens Fixa dro oppover. Så på gpsen at hund var 250 m unna, og var i ro. Hørte ingen los, og venta litt for å se om hun holdt seg iro på samme plass. Det gjorde hun og jeg begynte å gå oppover for å se hva hun drev på med.

Trengte ikke gå mange høydemeter før jeg hørte losen. Sto i en bekkedal, skjæringspunkt mellom myr og skog, hatt maange fuglekontakter her tidligere. Intens og jevn los, lå på 50m og denne gangen så jeg fuglen nesten umiddelbart. Orrhane som satt i ei gran, med hunden rett under. Var noen nervøse øyeblikk da jeg måtte krype i blåbærlyngen for å finne klar bane for kula. Etter hvert ble jeg fornøyd og lot kula gå. Hanen prøvde desperat å få luft under vingene, men det gikk heller dårlig og den datt ned 2 m fra treet.

dsc_4364

Fløy ut ett par til som satt i samme område. Filmet hele seansen og var veldig spent da jeg kom hjem og skulle se. Men minnekortet var fylt opp med falsklos, og jeg hadde verken fått med røylosen eller fellinga på film.

Godt å endelig få til en felling, da det var vært i overkant mye støkking i høst. Men fuglene satt bra i dag, og det blir fint nå utover når alt løvet er falt av trærne.

Fant enda et storfuglreir som hadde hatt ei vellykka klekking i dag.

dsc_4359

Fixa gikk 24 km denne dagen, formen virker å være fin foran helgas NM.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s