Riksutställning Hammarstrand, Sverige.

Størst utvalg i hundeutstyr!

Neste helg drar vi over på riksutstillinga til den svenske spetsklubben, med Fort hjort Raptus. Den avholdes i Hammarstrand, drøye 40 mil fra der vi bor.

Ikke stillt han siden NKK i Trondheim i fjor sommer, så er litt spent på hvordan det kommer til å gå. Har trent intensivt den siste uka, og han er da ikke så aller verst. Likte ikke utstillingsbåndet i begynnelsen, da var det lav haleføring 😂

En fornærmet spets er ikke bare å få fornøyd igjen 😂😂

Men regelmessig trening og tilvenning hjelper, og etter et par turer var problemet løst 👍

Fant et bilde fra da han var liten valp, og han hadde posituren inne allerede da han var ti uker gammel.

Stiller i jakthundklassen, så får vi se om det er flere hannhunder vi må gå mot. Var rundt 35 hunder totalt påmeldt, inkl. norbottenspets.

Ankom Sverige i går. var innom Østersund dyresykehus og ordnet kur mot dvergbendelorm, da traff Raptus denne karen her, og de ble gode venner 😛 Ble vel en del mer bjeffing enn de er vant med, så vi fikk eget venterom etter noen minutter med spetsmusikk!

Kvelden gikk med på å drikke øl og diskutere jakt og hunder med både svensker og nordmenn, trivelig kveld, men vi la oss i rett tid da vi skulle tidlig opp for å være med på utstillingen.

Raptus var veldig oppgira blant alle de andre hundene, men vi gikk rundt omkring før det starta så han skulle få roe seg litt før han skulle i ringen. Unghundene var først ut, så ble det jakthundklassen etterpå.

Vi skulle stille først i klassen vår, han viste seg sånn passe greit, bjeffa en del da. Viste tenner og lot seg måle. Dommeren bemerket seg tannmangelen hans, og jeg tenkte at han kommer til å få trekk for dette.. Løp en runde i ringen, som var dekt med sørpe, veldig vått. Ikke trent på å løpe i ring irundt, så det ble ikke så vellykket, men ikke krise. Stillte han opp for vurdering etterpå, men å få han til å stå som vi har trent på, med potene i sørpe, og masse hunder som bjeffer rundt ringen var ikke så enkelt. Men han sto da i ro i alle fall, og det dommeren sa hørtes ikke så ille ut.

Så kom dommen : GOOD!

Lettere sjokka mottok jeg kritikken og en pose hundefòr før jeg tassa ut av ringen.

Kritikk lød : Høyde 45. Øvre venstre P2,P3 fattas, øvre P3 fattas. Trevlig hane av god storlek, goda proportioner, maskulint hode. Dock lite kinder, Aning runda øgon. I øvrighet bra rasdetaljer. Aning kort nosparti, valkroppad, tilrekkelig benstamme, aning platta tassar, kort kors, rullad svans, rør sig med godt steg, goda vinklar, pels og farg uten anmerkning.

Kommer oppdateringer fortløpende!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s