Jaktår 2 – 2012

04/01/12

Nytt år, nye muligheter. Vært ute å spora litt mår i dag, eller iallefall vært ute å sett etter mår.. Så nye spor i går da jeg var ute, og fant igjen ett spor i dag. Ble los ganske umiddelbart etter at jeg ble var sporene, men var jammen en liten ekorntass som satt oppi grana der! Mårsporene hadde vinkla av, og gått opp i ei ur, så ble ikke at vi dro etter den. Rimelig mye snø her, men hunden kom seg greit fram, VELDIG glad for å få løpe løs igjen, etter mange dager i bånd. Hadde med nytt åte og bytta ut i mårfellene, så nå er det vel bare et tidsspørsmål før vi får tak i en. (Håper jeg) 8)

Ble nesten 10 km på henne i dag, med fart på 5.2 km/t

 

13/01/12

Da er Isi meldt på til sin første utstilling, i Brønnøysund 17 Mars! Blir spennende å høre hva dommeren har å si om frøkna! :D

 

26/01/12

Har vært på 1 års kontroll hos dyrlegen i dag. Alt så fint ut, og fikk vaksine, så da blir det vel ett år til neste gang :)
Fikk veid henne også, 8.3 kg. Bestilte kur mot nesemidd, da hun snøfter litt enkelte ganger..

Ellers har det blitt mindre aktivisering i det siste, for mye snø til at det går an å ha henne med i skogen. Har vært å rent litt på ski med henne i bånd, fin trim for både hund og eier. Merkes på hunden når det blir for lite trim (for og si det sånn).

Søndag blir det bursdagsfeiring i heimen, da er Isi 1 år! :)

 

11/03/12

Liten oppdatering..

Har bada Isi i dag, og klipt klør og gått over pelsen med kam, ble jammen mye røyting etter badinga.. Skjønner at man må ta det i god tid før utstillinga.Har samla opp pelsen som jeg kamma av henne, har en tante med eget spinne-utstyr, så har planer om å samle sammen nok til å lage lue eller votter av ulla, rimelig ekslusive greier :mrgreen:

Står ganske bra nå, trent litt på det hver dag, og er blitt bedre i bånd også, så får bare fortsette med treninga framover. Har trent inn sitt og ligg også, greit å ha litt å holde på med når vi ikke kan slite oss ut på jakt.

Bilde

 

17/03/12

Utstillinga gikk kjempebra!! :P
Fikk først excellent og ck på bedømminga, fikk mye skryt av dommeren. Hun var litt gira da vi kom til utstillinga, men ble noe roligere før vi skulle i ringen. Løp greit rundt i ringen, men ble ikke helt som jeg hadde øvd på hjemme da jeg skulle få henne til å stå for dommeren :lol:
Godbitene var helt uinteressante, så var ikke like lett som hjemme men det gikk da på et vis. Dommeren fikk se på tennene hennes, og logret og prata litt med han underveis så det gjorde nok saken bedre.
Utmerket mentalitet, bare skryt på kropp og bevegelser. Så fikk vi bir i tillegg, var eneste spets, og big. Da var det bis neste. Konkurrerte mot en søt liten breton og en russer støver.På slutten måtte vi og hun med breton`en gå opp og ned i ringen som avslutning.

Så ble vi jammen BIS på vår første prøve på utstilling, med breton på 2, og russerstøver på 3.plass. Ble nesten målløs der jeg sto!! Hadde ikke våget å tro noe sånt i går for å si det sånn! ;) Men herregud det var moro, skjønner at folk kan bli hekta på dette :mrgreen:

Fotografering etter BIS kåringen. Mulig det kommer noe i lokalavisa da det var journalist der og tok bilder og noe intervju..
Bilde

Frøkna med sløyfene og 1.premien, en flott håndlaget veggklokke. Fikk 2 sekker hundemat også :)

Kritikken ble : Excellent, velskapt hode, passe tung kropp. Velstilte gode ben.Utemerket pels og farge.Meget gode bevegelser.Utmerket mentalitet. :D Ung og lovende hund ifølge dommeren, og veldig glad, hehe.

Bilde

 

25/03/12

Ble en snartur til veterinæren i går kveld. Kom inn i stua og der sto spetsen på stuebordet og spiste melkesjokolade så spruten sto rundt kjeften på`a… Fant ut at hun hadde fått i seg 6-7 striper av den, altså nesten en storplate! :shock:

Så ble en sprøyte med brekningsmiddel til dessert etter sjokoladen!! Gikk 30-40 sekunder så kom alt opp igjen, var mye sjokoladesaus for å si det sånn.. Men var bra det var melkesjokolade og ikke mørk kokesjokolade, da det er MYE giftigere enn melkesjokolade.

Fant på nettet at en plate mørk kokesjokolade er nok til å ta livet av 2 finsk spets :overrasket: :overrasket: :overrasket:

Hun er i fin form i dag, og ser ikke ut til å ha tatt noen skade av inntaket, men glad jeg ble oppmerksom på det, og fikk henne fort til veterinær!

Blir ikke å la sjokkis stå framme på bordet noe mer hos oss!!!

 

30/03/12

Har vært ute på sesongens siste treningstur før båndtvangen slår til. Snødd 10-15 cm i natt + de 150 cm vi har fra før, så var krevende forhold med masse råtten snø, tungt å ferdes for både folk og hund. Men var ett flott vær, solskinn og greier, med ett par skikkelige snøbyger innimellom..

Tok opp en fugl i tjukkskogen, dro av nedover ei li 170 meter, losa litt for så å slippe. Regner med fuglen dro over dalen og videre, hunden kom iallefall tilbake.

Dette skjedde en gang til akkurat da jeg hadde slitt meg opp en motbakke på 150 meter, dro av nedover og losa en liten stund før hun slapp og kom tilbake.

Så ble det los igjen midt på dagen, lot henne holde på i 10 min før jeg sleit meg bortover for å se hva hun dreiv på med. Hun sto nedi ett lite dalsøkk, ganske tett granskog. Hun losa rundt ett grantre, markeringa var ikke all verden, men hun losa godt og kosa seg skikkelig. Lot henne holde på en stund før jeg gikk fram og ropte for å støkke ut losobjektet. Da fløy det ut en orrhane fra grana, satt rimelig åpent til, så hadde nok fått den hvis det hadde vært en jaktsituasjon. Kjempemoro!!! :D Godt å se at hun ikke har glemt alt fra situasjoner med fugl tidligere i sesongen.

Isi gikk 11 km med en fart på 4.6 km/t. God fart til å begynne med, dårligere etterhvert som kreftene tok slutt, merkes at formen ikke er på topp både for meg og hunden.

Edit : Da jeg kom ned til bilen sto hun ved bakdøra å venta. Lukka opp døra og sa «hopp inn». Og inn spratt a :lol: Lydig eller bare drit sliten? Litt begge deler sikkert :P

 

12/06/12

Nå har vi sånn smått begynt på å få opp formen til jakta igjen, prøver oss litt forsiktig på sykling, ett par ganger i uka, 5-6 km hver gang. Blir nok å strekke distansen utover sommeren så vi har ett lite grunnlag til båndtvangen blir opphevet og den virkelige treninga begynner.

Var ute på en tur ista, og da vi kom inn igjen så jeg blodflekker på gulvet :o Sjekka over beina på hunden, men det var ikke det som var problemet, vi har fått vår andre løpetid!!! Trodde de bare løp en gang i året, så tenkte ikke at det ble før i November siden hun hadde det sist da. Så det blir gode saker til vi skal på spetstreff om 14 dager….. :evil:
Må nok passe litt ekstra godt på så ikke noen rekker å smette`n inn mens vi er der :lol:
Har ikke planer om valper før tidligst neste år..

Regner med det skal gå bra, men blir nok en del frustrerte hannhunder den helga 8)

Ellers har jeg vært en del på skytebanen og trent, har skal vi ha uttelling på hver eneste skuddsjanse fremover :mrgreen: :mrgreen:

Har lett litt etter terreng i Sverige fra 25 Aug, men ikke fått bestilt noe enda, mulig vi drar dit vi var i fjor (Valsjøbyen).

Hvis noen har tips om bra terreng i Jamtland så er det bare å rope ut! :)

Kommer til å melde oss på jaktprøve i Lierne første helga i September, såfremt ikke noe uforutsett dukker opp!

 

01/07/12

Fredag til Lørdag var vi på spetstreff på Langvassheimen i Namdalseid, nydelig plass og masse trivelige folk!! Fint og varmt vær begge dager vi var der, kun avbrutt av ett skikkelig regnskyll på Lørdagen.

Fredagen gikk med på sosialisering av hunder, og «littegrann» spetsprat.. 8) Var vel rundt 20 hunder samlet, da blir det en del bjeffing.. Men bedret seg utover lørdagen da de fleste hadde fått bjeffa fra seg :winke1:
Utpå kvelden ble det grilling og godt drikke, mye knott, men god stemning og mang en god jakthistorie!

Isi var populær hos hannhundene med tanke på løpetia, og upopulær hos tispene. Var spesielt en herremann hun var begeistret for, Metso, var stadig bortom han da vi passerte og stilte seg til og la halen til siden så han fikk tilgang :lol:
Hadde nok blitt parring der hvis vi hadde latt de fått holdt på, men det er ikke aktuelt denne gang.

Bilde

Lørdag var det utstillingstrening, greit å få trent litt sammen med andre spetser, pluss at vi fikk mange gode tips for å gjøre det best mulig, og få vist fram hunden fra sin beste side. Ble veldig varmt for både hunder og folk da vi holdt på med dette, så ble en liten dukkert for hunden etterpå :D Isi hoppa faktisk uti vannet fra en stein kvelden før, hun som vanligvis er livredd vann.. Trengte vel litt avkjøling, men var snar til å svømme iland igjen etterpå.

Bilde

Lite portrettbilde til slutt

Bilde

 

07/07/12

Var ute på sykkeltur i kveld da vi kom over en grevling som satt i grøfta 200 meter fra huset vårt. Den var tydelig redusert og var såvidt den fikk kravla seg opp av grøfta og inn i skogen da vi passerte. Dro hjem og henta rifla og gikk inn der jeg så grevlingen gikk inn i krattet. Ganske krevende terreng, med høye bregner og steinur, så hadde ikke helt troa på at vi skulle finne den igjen. Men Isi fant sporet kjapt, og jeg bare ga henne 2-3 meter bånd og fulgte etter. Var litt skeptisk mtp at det var så uoversiktlig, ikke akkurat interessert å få skada hund nå bare en drøy måned før jakta. Etter 30-40 meter ble det los oppi lia, og der lå grevlingen imellom to store steiner. Tipper den hadde blitt påkjørt av bil, for ryggen var mest sannsynlig knekt i og med at den dro seg framover på frambena. Fikk avlivet den på stedet og fikk slutt på pinelsen..
Hunden synes det var stas, var meget fornøyd etterpå :)

Så da har vi fått vår første grevling, selv om det ikke akkurat var «normal» jakt da. Hunden markerte 150-200 meter lenger bort for der vi så grevlingen første gang, og der var det og bremsespor, fulgte sporet hele veien i grøfta opp til funnstedet så konkluderte med at det måtte være der den ble påkjørt.

Bilde

 

10/08/12

Fikk sjekka kneledd i dag, patellastatus : 0 :P
Sjekka tennene også, alle var på plass!

Vekta viste 8.4 kg, hun er akkurat passe på hold nå, kjenner ribbeina greit. Liten og lett i kroppen bør gi god fart i skogen når den tid kommer :)

Skal prøve ut Troll fòr når jakta nærmer seg, hørt masse positivt om det.

Har meldt på jaktprøve, så får vi vente og se om vi får plass.. Håper det går greit!

 

21/08/12

Hjemme igjen etter sesongens første slipp! Litt skodde, småregn i lufta og vindfullt på toppene, men fin temperatur for hunden (12 grader).

Tok ut en jerpe nesten med en gang vi starta å gå, losa i 20 sek før den dro sin vei. Litt trang i søket til å begynne med, lå på 40-50 meter det første kvarteret før hun dro ut litt lenger etterhvert. Lå stort sett på 60-100 meter resten av turen, med noen runder på 200 meter innimellom. Ganske krevende terreng vi gikk i, med masse åser og bratte områder så da blir søksrundene deretter..

Prøvde å klokke henne litt på søksrundene mtp at vi skal på jaktprøve om 2 uker, lå rundt 3-5 min nå, så det er ikke all verden, men vi får tro det drar ut litt når vi får flere slipp utover høsten.

Synes hun virker modnere i hodet nå, driver ikke på med så mye tull innimellom. Innkallinga går som en drøm nå i forhold til for ett år siden :lol: Kallte henne inn flere ganger under turen, null problem. Samme da vi var ferdig for dagen, åpnet bakluka på bilen og inn i buret spratt ho :mrgreen:

Så 2 liryper og noen jerper til, dårlig med skogsfugl foreløpig.. :x Men ØRN!! Faans skapning.. Rett etter at Isi tok opp den første rypa, sto på en høyde i terrenget, og fikk se en ørn som svevde inn rett over der Isi sto. Hadde med rifla (i tilfelle vi kom over rev eller grevling) og skaut ett skudd rett over ørna for å få henne til å stikke. Det fungerte og hun dro langt avsted, fulgte henne med kikkerten for å være sikker på at hun ikke gjorde en runde og kom igjen..
Så, en halvtime etter, var vi kommet så langt at vi skulle skifte retning og gå imot bilen. Akkurat da så jeg Isi dra ut 100 meter oppover i terrenget. Stoppa opp for å se om hun tok opp fugl ettersom hun var så bevisst i steget, da fikk jeg se ørna igjen sveve rett over bakken kanskje 100 meter over der Isi befant seg. Det så Isi også, og hun la på sprang det hun greide mot der ørna var.. :roll:
Så på gps`n at hun var 250 meter unna, kanskje 70-80 høydemeter fra der jeg sto. Tok rifla og dro ivei ett par skudd i håp om at det skulle skremme ørna igjen, før hun fikk øye på hunden. Sto en liten stund og så på gps`n og lurte på hva faen gjør jeg nå? Så at hun var rolig på 250 meter, ropte på henne og prøvde å kalle henne inn, men null reaksjon.. Begynte å løpe opp mot der hun var, for å se om noe var skjedd, og da jeg var 150 meter unna så jeg at hun var på vei nedover mot meg, litt letta da for å si det sånn..

Om ørna ble skremt av skuddene vet jeg ikke, men hadde den tenkt å tatt hunden så hadde ikke det vært noe problem da hun var i helt åpent terreng. Heldigvis gikk det bra, men jeg fikk meg en skikkelig støkk ..

Virka som hunden ikke skjønte alvoret da, hun ble bare gira av situasjonen, trodde vel det var en tiur e.l., og søkte ut bedre enn før 8)

Har nok en sammenheng med lite skogsfugl og masse ørn og hauk, litt fortvilt situasjon egentlig. Sauebøndene rundt her har mistet mange lam i år til ørna, men å få ta de ut? Ikke aktuelt.. :evil:

Fin fart på Isi i dag, lå på 7 km/t de første 3 km, før det falt litt utover dagen, endte på 5.7 km/t i snitt.
Løp 17.1 km totalt

Blir nok ett slipp til på torsdag før vi setter kursen mot Sverige på Fredag for ett par dager med jakt.
Lørdagen etter stiller vi på jaktprøve i Lierne, så får vi håpe det står bedre til med fuglebestanden der.

 

27/08/12

Tilbake fra de Svenske skoger etter en og en halv dag med jakt. Knallvær på Lørdag, men litt mye vind på toppene. Dro ut 0800, hadde tenkt oss ut tidligere på morgenen, men var en del skodde så vi tok heller en time ekstra før vi dro ut. Gikk 4-5 timer i fint skogsfuglterreng, gammel granskog med innslag av furu. Hadde opp en røy etter en halvtimes gange, etter det var det ikke mer å se. Hunden jobba greit, dro ut 70-100 meter og hadde søksrunder på 3-5 min. Ble 19.3 km på henne denne økta, med en fart på 5.8 km/t. Litt småkupert terreng, med en del variasjoner i høydemeter.

Dro tilbake til campingvogna og spiste og slappa av etterpå, noe som viste seg å være smart iogmed at det begynte å regne noe helt sinnsykt + lyn og torden. Da det ga seg etter ett par timer dro vi ut igjen, til ett annet terreng. Dette så enda bedre ut enn det vi gikk i først på dagen, fantastisk flott skog så hadde virkelig trua da vi begynte å gå. Støkka ut ei røy fra ett tre etter kvarters gange, fikk los på det tomme treet etterhvert da Isi kom igjen fra en runde. Gikk videre og etter en halvtime hørte vi at det lette to storfugl i skogen 100 meter foran oss, hørte de slo inn i tre nesten umiddelbart, og så ble det los. O herlige los! :twisted:
Snek meg fram i tettskogen, prøvde å komme i posisjon så jeg fikk øye på hunden. Så etterhvert hvor hun sto, så kjapt over treet, en lang furu, med en del kvist. I tillegg var det en bjørk foran lostreet, så hadde bare utsikt til den øverste halvdelen. Så ingen fugl, måtte prøve å komme meg til siden og rundt for å få bedre sikt.. Gjorde en klassisk nybegynnerfeil, og gikk ikke nok tilbake før jeg prøvde å runde rundt, og røya så meg akkurat i det jeg så den.. :roll: Da stakk begge ut, og jeg sto igjen med en lettere irritert spets..
Litt småpisst jeg også, men glad over situasjonen, og hvordan hunden oppførte seg. Hunden gjorde alt riktig, fuglen satt, men hva hjelper vel det når han med børsa blir litt for ivrig… :? Nuvel, blir vel flere muligheter :P
Hunden jobba veldig bra denne økta, hjelper veldig på når man kommer i litt fugl! Hun løp 10 km totalt, med fart på 6.5 km/t, noe av det bedre hun har prestert!! Lå jevnt ut på 100-150 meter, og i gallopp nesten hele tiden, så det var moro! :mrgreen:

Bilde

Var ute ett par timer på Søndag også, med konstant regn og vind, dårlige forhold! Hadde glemt å skru av halsbåndet dagen før, så det var tomt for strøm da vi startet, typiske greier.. Fikk ikke hunden ut på søk, lå innenfor synshold hele tiden. Vet ikke hvorfor det ble sånn, om det var fordi hun var sliten fra dagen før, om det var pga det dårlige været, eller om det var bjørn i området? Blir spekulasjoner, men er ung enda, så må vel regne med en dag av hvert når det kommer til prestasjoner.. Så ingen fugl denne dagen, men hadde en kort los på ett eller annet inne i tjukkskogen uten at vi fant ut noe av det.

Bilde

Bilde

 

01/09/12

Første jaktprøve unnagjort, endte med 54 poeng og 3.premie!! :D :D :D

Tok opp ei røy etter en liten halvtime, fløy opp 50 meter fra oss, og rett opp i ei gran. Isi etter og starta å lose. Sto 5 meter fra treet og losa fast i nesten 5 minutter, så dro hun 10-20 meter ifra noen ganger, for å komme igjen og gjenoppta losen. Vi gikk fram og støkte ut etter ca.10 minutter. Hun fulgte etter i 1.26 min før hun kom tilbake, røya dro langt ut.

Etter dette tenkte jeg at hun kom til å gire om og jobbe bedre, men det motsatte skjedde… Ville ikke lenger ut enn 30-40 meter den neste halvtimen, og lite motivert søk. Masse elgspor i området, går an hun ble litt reservert pga dette.. Men så tok hun opp en orrhøne og en hane. Begge slo inn i tre rett etter opptak, men hanen dro direkte ut, med hunden etter. Fikk ikke noe los på hanen, men kom tilbake til høna etter en liten stund. Bjeffa litt under lostreet og høna kom med motsvar. Fikk 5-6 bjeff på henne før hun dro ut av treet, så ble for lite lostid på denne.
Fulgte etter ca 60 meter før hun kom tilbake. Etter dette søkte hun bra, med god fart og motivasjon!

Etter ca 2 timer fikk hun nok en orrhane på vingene, men denne dro også pokker i vold, så ble ikke mer utav det. Og vips så var 3 finnende i boks og bare en drøy halvtime igjen for å pynte på resultatet.
Men vi fant ikke mere fugl, så var litt spent på resultatet, om det holdt til premie!

Det holdt til 3.premie og det er vi veldig fornøyd med! Hadde vi hatt litt flaks og fått en eller begge orrfuglene til å sitte kunne det blitt riktig bra, ifølge dommeren! En riktig spennende hund med gode forutsetninger for å gjøre det bra i framtiden, moro å få høre slikt, gir oss motivasjon til å satse videre! :twisted:

 

10/09/12

Første dag på jakt her hjemme i høst, og jammen ble det fugl i sekken også! :mrgreen:
Starta ut på morgenen med pent og varmt vær, men en del vind!
Gikk i 6 timer totalt, hunden jobba veldig bra i dag, god fart og fine søksrunder!
Starta med å støkke ut en storfugl fra ei gran, Isi fulgte etter 250 m ifølge astro, men fikk ikke mer ut av den.
Så tok hun opp ei røy, denne dro langt ut med vinden, fulgte etter 80 m før hun returnerte.
Så ble det full los på ei orrhøne. Hørte den kakkla før losen starta, satt nok i et tre da Isi fikk rede på den. Losa i 5 min mens jeg snek meg innpå, fikk ikke øye på høna da Isi markerte på ei gran ved siden av treet høna satt i. Endte med å støkke ut denne.
Så ble det los i ett område jeg ikke hadde trua på at det skulle vært fugl! Tett bjørkeskog/plantefelt med ei lita avlang myr midt i. Så ikke hunden, men kikka gjennom ei lita gran som sto midt området, måtte være der det satt fugl i tilfelle det var noe.. Fant ingenting, og gikk ned og i posisjon for å prøve å få øye på hunden. Kommer ut på myra og da drar orrhøna, FRA GRANA.. Typisk..
Ny los, ny høne. Hørte kakkling nok en gang, før det ble los 50 meter foran oss. Denne satt ikke lenge, kanskje 1 minutt før den dro.Satt nok i tre da Isi kom denne også.
Så kom vi over ett jerpekull rett før vi kom til bilen, Isi jagde de ett par runder før jeg fikk øye på ett par da de slo seg inn i ei høy gran 50-60 meter fra oss. Hunden under og full los! Løfta rifla til skuldra, fant jerpa i kikkerten og klemte til! Datt rett ned i kjeften på spetsen! 8)
Fugl er fugl og los er los! Godt fornøyd både jeger og hund :)
Kommer bilder etterhvert da jeg hadde med journalist fra Namdalsavisa, fikk tatt noen fine bilder. Kommer vel en reportasje i Namdalsavisa på Fredag, moro å få litt fokus på spetsjakt.

Sliter litt med astroen for tiden!!!! :evil: Hundeenheten mister kontakt med satelitten.. Og jeg med hunden.. Hva kan dette komme av? Ble sånn sist gang da jeg var på jaktprøve også :| Kan det ha kommet noe fukt inn i gpsdelen på halsbåndet? Får inn hunden noen ganger, før den detter ut igjen.. Meen.. Går jo å jakte uten, men er jo vant til peilen så.. Får vel levere den inn da jeg har garanti enda (1 år gammel)

 

11/09/12

Ble en tur i dag også, gikk høyere i terrenget enn i går, da det var nesten helt vindstille.
Gikk i 4 timer totalt, fikk los i ett område jeg har sett mye fugl tidligere, snek meg innpå fra flere vinkler uten å se noe fugl. Gikk inn etterpå for å prøve å evt støkke, men fikk ikke ut noe. Mulig den fløy ut før jeg kom meg innpå, Isi markerte på flere trær, så var ikke lett.. Kan jo hende det var en mår og da..

Føler meg ikke like trygg uten peilen, blir mye venting på hunden til tider. Fint søk i dag, men litt mer ujevnt enn i går.

 

13/09/12

Ble en tur i monsunregnet i dag, og mye vind.. Gikk i 2 timer, fikk los på jerpekull, men de flytter jo tre fortere enn jeg rekke å løfte blikket, så de lever i beste velgående. Nye elgspor i dag også, så søkte ikke ut så mye, var på 110 m på det meste. Men farta var god, lå på 8 km/t de første 3-4 km, endte på 6.8 km/t. Gikk som ei kule første timen, så ble det full stopp, rota bare rundt meg til slutt så da avslutta vi og gikk til bilen. Tydelig utilpass med været :lol: :lol: :lol: (jeg også)
Kom over grevlingbæsj på grusveien, masse bær i, men var sikkert noen dager gammelt.
Ble 10,4 km totalt, fin trimtur..

 

15/09/12

Etter 1.5 dag med hvile var det på tide å ut igjen, bedre vær i dag med 8-9 grader og overskyet, litt vind.
Fikk los på det jeg antar var jerpe 3-400 meter fra bilen. Losen gikk 60 meter fra meg og ut til 220 meter, typisk jerpeområde.
Så kom vi til ett hotspot, der det oftest sitter fugl, og det gjorde det i dag også! Tok ut en ukjent fra ei gran, løp etter 100-120 meter.
Noen minutter etter dette hørte jeg en tiur som skar nebb lengre oppi lia. Stoppa og venta, noen sekunder etterpå tar isi opp en fugl fra samme området, så hører jeg tunge vingeslag og tiuren er i lufta. Nå er Isi på full fart etter den første fuglen hun tok opp, antagelig en tiur eller røy, og i samme øyeblikk slår tiuren inn i ei gran, maks 30 meter fra meg!!! Rett etter at tiuren slår inn begynner losen neddi lia, hører at hun har god kontakt med losfuglen, ingen tvil om at det er storfugl det er snakk om. Så der står jeg, uten mulighet til å bevege meg nedover mot losen uten å støkke ut tiuren.. Finner ut at det beste er å vente på hunden, og håpe hun får los på tiuren istedenfor. Tiuren er tydelig opptatt av losen neddi lia, og sitter og kikker nedover mot hunden. Sitter kanskje i 3-4 minutter før den finner ut at dette ikke var så gøy, mulig den ble var meg, og flyr ut fra treet og nedover, tar da selvfølgelig med seg den fuglen Isi loser på i samme slengen.. :roll:
Litt uflaks med situasjonen, men kjempemoro alikevel da! 8) Kjempebra jobb av hunden, tok opp og fulgte etter 100-150 meter før det ble fin los… Bare tilfeldigheter at hun dro etter den fuglen og ikke tiuren, da hadde vi hatt tiur i sekken, ingen tvil om det. Kikka på tiuren i kikkerten flere ganger, finere hold enn dette tror jeg ikke går an å få :lol:

Området vi tok opp de første 3 fuglene, rimelig gjennomsøkt :D

Bilde

Var ute i 5 timer, da begynte hun å slakke av på farten, vanskelig å holde ut hele dagen når man ikke får i seg frokost.. Vil ikke ha mat underveis heller, ikke interessert, vil bare ut på søk.

Hun tok opp 7 fugler til, de fleste satt i trærne, og de fløy laangt, fikk noen fine forfølgninger på over 200 meter da. Hadde en los til, men var nok en falsklos, da det ikke var fugl der.

Ble 22 km i dag, med fart på 5.9 km/t. Søk jevnt på 70-100 meter, runder på 5-6 min.

Var forøvrig en fin reportasje i Namdalsavisa i går, nesten 2 sider med spetsjakt :)

 

16/09/12

I dag ble det ei orrhøne på oss! :P :P
Hørte det kakkla ett stykke lenger bort fra der jeg sto, 2 sek etter kom Isi og tok den opp. Den fløy et lite stykke og satte seg inn i ei gran, helt åpent. Hunden sto rett under og losa som besatt. Gikk ned i knestående og fant den i kikkerten. Orrhøna døde i smellen, og datt rett ned til hunden. Kjempemoro å endelig få en situasjon der alt klaffer, etter en del stang ut de siste dagene. Isi var godt fornøyd hun også! :lol:
Hadde opp en del fugl tidligere på dagen også, men de ville ikke sitte, og fløy delvis flere km da de tok ut. Rett før situasjonen med orrhøna tok hun opp fugl inne i tettskogen, fulgte etter 350 meter!! Sto vel å venta 10-15 min før hun kom tilbake, så på astroen at hun søkte bra for å prøve å finne den igjen, men ble altså ikke noe mer utav det. Bra søk i dag, og samme fart som i går, fikk i henne ca 100 gram med troll-energipølse før vi dro ut, hjelper nok på utover dagen. Prøvde å gi henne underveis, men det var ikke aktuelt..

Bilde

Hun tok opp 2 orrhøner til på slutten av dagen, så de da de fløy ut, sto på en benk 150 m lenger ned, de fløy flere kilometer.. Jeg støkka ut en orrhane i samme område, denne dro også pokker i vold!!
Gikk for å se om tiuren fra i går var kommet tilbake, det hadde den ikke. Men i et skogholt ikke langt unna er jeg helt sikker på at jeg hørte tiur, tror Isi hadde noe lukt i nesen også, for hun søkte veldig mye i det området. Tror den satt i ei gran inni skogen, fikk den ikke ut..

Godt fornøyd med hunden etter første uka med jakt, leverer los hver tur, og finner de fleste fuglene der vi går. Blir nok pause en stund nå, til elgjakta er over, men blir moro det og! :D

Ble nesten 25 km i dag, fart på 5.9 km/t.

 

18/09/12

Var så fint vær i dag at jeg tok meg fri fra jobb og dro på jakt istedenfor 8)

Hunden jobba litt ujevnt i dag, starta ut i bra fart og søk, fant en orrfugl først, ble los i tett granskog, men fant ingen fugl. Jobba bra etter det for å prøve å finne igjen fuglen, og da hun kom tilbake var hun tydelig irritert, og begynte å lete mus.. :roll: Da gikk jeg videre, og støkka ut to orrhøner som satt i tre.. Nesten som å være tilbake til i fjor høst :lol: :lol: :lol: :lol:

Ble flere situasjoner med musleting i dag, men jobba greit innimellom da. Fant lite fugl i dag, gikk høyere i terrenget enn vi har gjort tidligere. Kom over en da vi var på tur tilbake, i samme område som den første losen. Markerte på ei gran da jeg kom frem, men den var også tom..
Hadde en kort jerpe-los også, men markeringa her var heller ikke god, så jeg lot være.
Har begynt på nesemidd-kur for noen dager siden, mistenker noe muffins i nesen, snøfter litt til tider også! Kan være mark selvfølgelig, men det ordner vel tabelettene etterhvert.

Isi gikk 28 km i dag, fart på 5.7 km/t.

 

12/10/12

Flott jobb på orrhøne i dag, perfekt markering og god losføring. Høna kakkla som besatt, verst jeg har hørt til nå :lol: Satt i ei ås-side, bratt som juling, med ganske tett granskog. Kom meg innpå, var kanskje 20 meter fra treet, så den ikke, men hørte den for å si det sånn, og markeringen var god, så skulle fått denne.. Men den ble nok var meg, og stakk før jeg kom i posisjon. Hadde opp 3 orrer før denne situasjonen, losa i 30-40 sek på en orrhane før den stakk ut, fulgte etter 250 meter før hun kom tilbake. Da hun kom til losplassen igjen stakk det ut en til, men fikk ikke med seg denne. Jobba suverent bra i dag, full fart hele tiden, og ikke noe tull innimellom. Hadde opp en tiur på slutten av dagen, denne ble nok støkt ut av meg. Bra los på 2 jerper 50 meter fra der tiuren fløy opp, valgte å ikke skyte da jeg ikke ville kaste bort en evt sjanse på tiuren hvis den hadde slått inn lenger ned i terrenget. Det hadde den ikke gjort :forvirra:

Opptur i dag i motsetning til siste tur vi hadde, for 10 dager siden, rett etter elgjakta var ferdig.. Da var det dårlig søk og lite fugl, tror hunden slet med noe, virka overhode ikke i form.

Men gjorde nok susen med noen dager fri, mens jeg og fruen var i Newcastle å kikka fotball 8)

Nye sjanser i morgen!

Gikk 19 km i dag, fart på 5.7 km/t. ( En gjennomsnittsfart som går igjen hver tur nå)

Ellers kan jeg melde at poengsummen på jaktprøven er oppjustert fra 54 til 55 poeng :)Tredjeplass av 8 startende den dagen :D

 

14/10/12

Hadde opp 6-7 orrfugl i dag og en tiur! Tiuren stakk ut på 80-100 meter, satt i ett tre, ble nok oppmerksom på meg. Ingen av orrene som ville sitte for hunden, alle stakk langt, var en del vind og vanskelige forhold. Hadde noen loser da, men maks 1 min.
Var ikke allverdens den første timen, men hun tok seg opp utover og jobba bra :)
Ble 21 km og 5.8 km/t i dag.

 

21/10/12

Tok turen opp mot tregrensa i dag for å se, ikke vært i dette terrenget tidligere i høst, hadde håp om at det var en tiur eller to her. Meen det var det ikke, men noen fugler fant vi da! Hadde opp 3 fugler før halvtimen var gått, men alle fløy langt bort. Var minusgrader og fryst myr, så bråka en del når jeg gikk. Da vi kom opp på det høyeste imot tregrensa tok hun opp ei orrhøne 60 meter foran meg, den fløy inn i ei lita bjørk, og hunden kom etter og losa i 10 sek før den slo seg ut 50 meter og inn i ei gran. Samme hendte her, los i 10 sek før hun dro ut og over en djup dal (100-150 høydemeter) så hun slo inn i ei gran øverst i åsen, totalt uaktuelt å gå etter denne. Hørte hun tok opp en fugl til senere på dagen, inne i ett område med gammelgran, men så ikke fuglen. Hun følger etter bra, men vanskelig terreng for sånt her, da det er mange åser og daler, blir fort mange hundre meter for hunden hvis hun skal få fornyet los, og som oftest kommer de seg unna.

Gikk ut som en rakett i dag, avtok litt mot slutten i fart og søk, men jobba totalt bra i dag.

Gikk 21 km, fart på 5.9 km/t

 

22/10/12

Så 2 orrhøner i dag. Tok ut den første i en åsside etter lang sporing av Isi, denne fløy langt ut som så mange ganger før i høst.. Samme med den andre. Starta dagen med en lang hare-los! 8) Venta ved uttaket, og der kom jaggu haren etterhvert også. Isi ble med 2 runder før hun ga seg, da hadde hun tilbakelagt nesten 4 km!! :roll: Hadde opp en fugl til, fulgte etter 350 meter før hun kom tilbake. Regn og nesten vindstille i dag.

Ble 18.5 km i dag, 6.3 km/t!! :D

(slipp nr.16 i høst)

 

26/10/12

Ser ut som sesongen går mot slutten her, har kommet ca 30 cm snø her siden Onsdag :? Regner med det er en del mere oppe i høyden, og da blir det tungt å være hund. Men blir nok en tur ut i morgen for å sjekke forholda, har kjøpt Fischer jaktski som jeg må teste ut 8)

Finner vel om ikke annet ett mårspor eller to vi kan prøve oss på! Mistenker mårlos for noen turer siden, hadde vært moro å fått skutt mår for henne (da det er 10 ganger mer mår enn tiur…)

Får håpe på regn og mildvær så vi får noen turer til før vi gir oss i år..

 

27/10/12

Ble en tur i dag, men det var tungt til både hund og jeger. Lite kramlag på toppen, men ikke nok til å bære hunden, så hun datt gjennom til magen for hvert hopp. Skia gikk helt gjennom, veldig tungt å gå.. Fikk opp ei røy, ble en liten los før den stakk, hunden prøvde å følge etter, men måtte gi opp fort da hun slet for å komme fram i snøen.. Hadde los og liten forfølgelse i samme området etterpå, så ikke hva det var. Etter en time ble hun mest gående i baksporet mitt, så da satte vi kursen mot bilen og kjørte hjem.
Fikk på henne 6 km i dag, ble da litt sliten om ikke annet = roligere i kveld :lol: Får høre litt rundt om det er steder med mindre snø mot neste helg skal det bli noe jakt da.. Ellers må vi håpe på mildvær, evt. skare for å få flere turer her hjemme.

 

03/11/12

Fikk mildvær som ønsket, snømengden ble adskillig redusert og forholdene ble brukbare igjen 8)

Ble en tur i dag, pent vær, men en del østavind. Hadde opp 2 røy først, akkurat samme plass som vi hadde opp røya forrige Lørdag. Disse fløy langt, og ble ikke jakta etter da jeg ikke er spesielt gira på å gå etter røy..
En stund etter ble det los på ei orrhøne. Denne satt i 1-2 min før den dro, så den da jeg var 50 meter unna.
Så tok hun opp fugl i en tett granskog, kort los og liten forfølgelse.
På slutten av turen tok hun opp ei røy, hørte den kakkla før den dro 50 meter og slo seg inn i ett tre. Hunden etter og full los. Varte i kanskje 1 min før den dro ut. Hunden stakk etter men kom igjen etter en liten stund. Så dro hun ut igjen mot der fuglen fløy, og 100 meter lenger ned ble det los igjen. 99% sikker på at det var samme fugl, og hun fant den nok i tre denne gangen. Hørte den kakkla da jeg var på vei inn på losen. Tenkte for meg selv at dette er en av de bedre loser vi har hatt, meget bra hørbarhet og tetthet i losen.
Så hunde sto å losa mot ei stor gran, måtte litt til siden for å få oversikt. Kom inn på 10-15 meter fra grana og sto å kikka i ett par min, fant ikke noe fugl. Hmm dette var rart tenkte jeg da det hørtes ut som hun hadde full kontakt med fuglen da jeg var på vei inn.. :forvirra: Så løp hun rundt treet og gjorde seg en liten runde 10-20 meter unna, tenkte at fuglen kanskje var dratt ut før jeg kom fram? Må vel gå frem og sparke i grana for å se tenkte jeg, men akkurat før jeg rakk å røre meg ser jeg røya sitte på en kvist, nesten helt åpent i grana!! :shock: :shock:
Står stille og venter på hunden, og etter noen sekunder kommer hun og tar opp losen igjen, lar hun holde på en liten stund før jeg lar skuddet gå. Røya sitter urørlig som før skuddet. Faen, ble det bom? Lader om igjen og før jeg rekker å skyte detter røya framover og rett ned i gapet på hunden. :wink: Fin avsluttning på meget bra jobb av hunden! Veldig fornøyd med markeringa, da jeg omsider fikk øye på fuglen :lol:
Godbit til hunden, og pakka røya i sekken.
Hadde en los til 5 minutter etter at vi begynte å gå igjen, men så ikke noe fugl her.

Hadde som sagt egentlig ikke tenkt å skyte røy i år, da det er lite storfugl i terrenget. Men når man har unghund som leverer bra så er det vanskelig å la være når man får sjansen. Men neste som detter skal være svart, har ikke gitt opp håpet om tiur i år :mrgreen:

Bilde

Ble 20 km i dag, 5.8 km/t snittfart.

 

 

04/11/12

Liten oppsummering sv sesongen så langt :

Antall slipp (fra 25 aug) : 18 stk
Antall loser (over 1 min, med fugl i tre) : 18 stk (ikke medregnet jerpelos)

Fugl tatt opp av hund :
Orrfugl : 41 stk
Røy : 9 stk
Tiur : 5 stk
Jerpe : Ganske mange..

Antall skutt : 3 stk (jerpe,orrhøne og ei røy)

Los pr.tur : 1
Sett fugl pr.tur : 3,05
Skutt fugl pr.tur : 0,2

-Mye orrfugl i terrenget, mest høner.
-Lite tiur, overvekt av røy.
-Minimalt med støkking, hunden finner de fleste fuglene der vi går.
-Fuglen har hatt liten vilje til å sitte i høst, mange som flyr flere km når de blir tatt opp.
-Stor forbedring på søk og fart, lite tull innimellom.

Ellers ligger det an til at vi setter på valper mot våren, forventer løpetid i Mars. Har sånn smått forhørt meg om hanne, så tror det er i boks hvis ikke avlsrådet har noen innvendinger. Tror det kan bli ein bra kombinasjon! 8)
Kommer mer informasjon om dette når alt er i boks, sikkert utpå nyåret en gang.

 

07/11/12

I morgen reiser vi til Sverige sammen med tre norbotten spetser, for tre dager med jakt i Hammerdal. Melder meget pent vær, og ett lite lag med snø ifølge rapportene derifra. Så får vi se om det finns noe fugl der da.. Blir iallefall trivelig med en tur til nye terrenger, og litt spetsprat på kveldene :mrgreen:

Håper bjørnen har hatt vett til å gå i hi, tar med 308`n i tilfelle den er ute å feter seg opp enda.. :?

 

11/11/12

Kom hjem i går kveld etter en noe amputert tur til Sverige. Kom dit på Torsdag kveld, våkna på morgenen etter med strålende vær, LITT gira på å ut å jakte for å si det sånn!

Satte Isi ut i kjettingen og ga hun mat mens vi ordna oss. Han jeg dro sammen med hadde 2 nobser og de ble slept løs for å gjøre fra seg før vi dro.. Hun gamleste tispa hans løp bort til Isi og da ble det texas.. Fikk skilt de rimelig kjapt, men det så ut som Isi hadde fått seg en trøkk i ene framfoten. Gikk noen runder med henne i bånd for å se det an, men hun gikk greit på foten og det så ut til å ha gått bra så vi dro ut på jakt. Hun gikk bra på første slippet, litt mindre fart enn vanlig, men vi hadde opp 2-3 fugler alikevel. Så kobla vi og satte henne i bilen. Lå i ro i 20 min, og da vi slapp på neste sted var hun ikke i noe form. Kallte henne inn og da så jeg at den ene framfoten var hoven, egentlig hele foten fra poten og opp .Ringte å konsulterte med dyrlegen, og dro dit etterpå for sjekk, da hun var bekymret for kneleddet. Hvis det var punktert kunne leddet bli ødelagt, og da var det viktig med behandling umiddelbart.

Bedøvde ned hunden og barberte foten hennes, var 4 hull i huden, men alle var heldigvis ovenfor kneleddet. Var bitt over leddet også, men tennene hadde ikke gått gjennom huden. Hadde ikke fått noen rivskader i bittene heller, så det ble bandasjering med tilhørende lampeskjerm og sykemelding i 14 dager..

Ble ikke mer jakting på henne, så vi kjørte hjem en dag før planlagt. Var ute med den yngste hunden til jaktkompisen før vi kjørte hjem, en nobs på 8 mnd. Han har ikke astro, så jeg satte min på henne for å se hvordan hun gikk. Imponert over farten på den unge hunden, jakta i 1.5 time, og da hadde hun gått 11 km, med fart på 8 km/t. Hadde opp to fugler, med los på den ene i ca 1 min før den dro ut. Lovende takter fra en ung nobs :P

Bilde av en lite fornøyd rød hund, skjemmes ikke rent lite av skjermen :lol:

Bilde

 

12/11/12

I går ga jeg Isi smertestillende som avtalt med dyrlegen, Rimadyl 15 mg. Fikk midt på dagen og en dose kl.00.
Kl.01 på natta ble hun veldig urolig og pep og bar seg, hadde henne ut flere ganger men det ga seg ikke. Tok henne med i senga sammen med oss kl.02, tenkte det kunne roe henne ned. Men rett etterpå ble hun skikkelig dårlig og begynte å kaste opp!
Ble rimelig bekymra da det var en del blod sammen med oppkastet!! :shock: Kasta opp 3-4 ganger fram til kl.04, da ga det seg heldivis. Ga henne vann med sprøyte for å hindre uttørking fram til det ble morgen. Skjønte ikke hva som kunne føre til dette da hun var i bra form tidligere på dagen, både spiste og drakk godt, tok av bandasjen og sjekka bittstedet, men det ser veldig fint ut.

Etter nærmere konsultasjon med min lokale dyrlege fikk jeg vite at hun kunne ha en reaksjon på Rimadyl`en, og at slimhinnene i magesekken kunne være irritert, altså ett begynnende magesår!! :overrasket:
Fikk tabeletter mot magesår og starta behandlinga med en gang, og det blir ikke mere Rimadyl her i gården for å si det sånn!
Men hun er i bedre form utpå dagen i dag, men dårlig med matlyst enda, skal prøve med litt fiskepudding snart.

Edit ; Nå går hjortelosen for fulle mugger i løpestrengen, så formen er nok stigende ;)

 

18/11/12

Ute og testa formen i dag etter 9 dager med ro og hvile. Isi gikk som ei kule hele tiden, god fart og bra søk. Fant 5 fugler totalt, 2 orrhøner, 2 ukjente og en jerpe. Kjempejobb på jerpa, losa i 5-6 min først, før den bytta tre, fornya los og skuddforsøk, men det ble bom :? Isi skjønte fint lite da det ikke datt ned fugl etter smellen.. Skulle ha fått denne da det var bra markering og fin situasjon, sjelden jerpene er så samarbeidsvillige og sitter så lenge. Men kombinasjon med litt tett grankvist og noget ustødig hånd pga bryllupsfest i går gjorde sitt til at den fikk leve videre.

Ble 18 km i dag, fart på 6.8 km/t.
Bra søk, flere runder ute på 150-200 meter, opptil 10 min.

 

23/11/12

Fant en del fugl i dag også, starta med å ta opp 2 ukjente som fløy sin vei, kjent fenomen.. Så hadde vi noen jobber på jerpe av den flyttsomme sorten, ble ikke skutt her heller. Så viste gps`en at hun sto ved tre noen titalls meter inne i en granskog, og der ble hun stående så fant ut jeg måtte gå bort å se hva det var. Da sto hun å spiste på en død orrhane! Vil tro den hadde ligget der i 2-3 dager etter tilstanden, var spist litt på bryststykkene, eller var det meste intakt. Rart den ikke var tatt med og oppspist hvis den var tatt av rovdyr/fugl, tror ikke det har vært jakta her den siste uka heller, men død var den.

Så tok hun opp 2 orrhaner, de slo inn i tre og ble en los på ca.30 sek før de fløy ut, i samme retning som vi skulle.

4-500 meter lenger bort så jeg en svart flekk i ei furu, tok opp kikkerten og der satt det jammen en tiur nesten i toppen kanskje 250 meter fra meg. Går rolig bort mot den, og på tur framover ser jeg 2 orrhaner som sitter i hver sin furutopp også! 8)
Her er det gode muligheter tenker jeg (selv om vi går i medvind), og sikter meg inn på den ene orrhanen da den satt best til. Er på ca.80 m hold og skal bare ta av meg sekken og legge meg til, å vente på hunden. Men selvfølgelig etter det første bjeffet så stikker den ut fra furua, hunden etter.
Gikk etter noen hundre meter, men hunden kommer tilbake og vi går imot stedet jeg så den andre orrhanen og tiuren.
Ser ikke mer til de, de dro nok ut samtidig med den første, uten at jeg fikk det med meg. Går så stille jeg kan inne i grantetta, da kommer det jammen ei elgku og passerer meg på maks 10 meter!!! Hunden etter i full los, men slapp etter 150 meter :mrgreen:
Spennende opplevelse!!

Så kommer vi ned til veien, ved en plass jeg bruker å parkere noen ganger. Tenkte å gå etter veien noen hundre meter før vi slår oss inn på andre siden. Snø og skare på veien, så det bråkte veldig!!
Etter 100 m gange hører jeg et brak i veikanten, og der flyr det opp en tiur!! :shock: Aldri sett tiur der før så det var ikke helt forventa for å si det sånn! Tror hunden ble like overasket som meg, og ble ikke allverdens forfølgelse på denne.
Gikk etter denne ei lita time, men den var søkk borte.. Hadde los på ei jerpe på slutten av dagen, prøvde meg på denne, fant den i kikkerten, men det skjedde ingenting da skuddet gikk.. Enten så jeg feil oppe i grana og skjøt en kvist, eller så ble den liggende igjen på noen kvister etter at den ble skutt, falt ikke ned ivertfall :?

Fin dag i skogen, hunden jobba bra :) Lå jevnt ute på 100-150 meter.

Ble 25 km med fart på 6.6 km/t.

 

25/11/12

Los på elg i dag faktisk! Rett etter slipp, fulgte etter og losa som F i 500 meter før de ble stående i en skogkant i 3-4 min før elgen antagelig dro sin vei, og hunden kom tilbake :lol:

Ble los på røy senere på dagen, satt i 1-2 min før den dro ut, hørte den kakkla flere ganger, rart at den ikke satt lenger..

Sto ute i en myrkant da jeg hørte at hun tok opp fugl 100 meter foran oss. Kom en orrhane flyvende og satte seg i en furutopp 40-50 meter fra oss, hunden kom rett etter og det ble los. Måtte litt til siden for å få ren skuddbane, bløt bevegende myr, prøvde både stående og knestående, men fant ingen god stilling og hanen fikk nok etter ett min med los og fløy ut! Skulle nok ha prøvd stående, menmen, ble nå sånn denne gangen! Veldig bra jobba av hunden iallefall! :D

Hadde med en kjenning i dag, gikk på hans terreng, områder med potensiale dette!! Han var ivrig på å prøve jakt med hund, så moro å få fine situasjoner da, var ivrig på å bli med flere ganger :mrgreen:

Gikk med bra fart i dag, 7,3 km/t, fordelt på 25 km totalt. Flere ganger ute på 250 m+, jevnt på 120 m.

Edit ; Fant forresten 2 storfugl-egg i dag, begge med merker etter å ha blitt hakket hull i, var vel 1 cm i diameter hullet. Ble nok et reir plyndret av en sulten predator i vår.. :evil: Var forresten ikke langt fra der vi tok opp røya..

 

02/12/12

Har en pipete og urolig spets om dagen.. Ikke vært ute siden forrige Søndag så mulig det er det som er årsaken. Maser om å ut hele tiden, urolig inne, og spiser lite. Nesten så jeg begynner å lure på om det nærmer seg løpetid? Forventer det egentlig ikke før ut i Februar en gang, beregnet etter de to første løpetidene. Vil vel vise seg etterhvert om det blir noe mer, hadde vært SUPERT med bløing og griserier i jula :lol:

Ellers har vi fått alt på stell mtp parring når det blir løpetid. Blir parret med NUCH Fort hjort Kippis (NO42649/10) en meget flott hund som går bra i skogen, blant annet nr.2 i NM i høst. Parringen blir anbefalt av avlsrådet, og har enn innavelsprosent på 0.9%.

Så hvis du er interessert i valp så er det bare å ta kontakt, enten her på PM eller på mail : raysaur@hotmail.com

03/12/12

Noen bilder av frøkna, lekt meg litt med redigering da det ikke ble jakt i dag pga sykdom..

Bilde

Fint med litt mental stimuli når vi ikke får løpt fra oss i skogen. Venter tålmodig på godbiten :wink:

Bilde

Prøver å holde utstillingsposituren vedlike :mrgreen:
Pelsen på venstre framfot holder på å vokse ut igjen, noen uker til så er det nok som før igjen.
(redigert, pelsen er ikke så stri og «skitten» som den ser ut til på bildet :lol: )

 

04/12/12

Trosset kulde og halvsjuk kropp og dro ut i halv ti tiden i dag, 12 minus og delvis overskyet. Kjempefint å gå da alle myrene var steinfryst.

Var innom ett par sikkerstikk til å begynne med, men der var det jammen stille, første gang i høst at vi ikke har hatt opp fugl der. Litt høyere opp i terrenget tok hun opp 2 orrhøner. Så de fløy ett bra stykke før jeg hørte innslag, og ble los etter 230 meter. Pågikk i ett par minutter før de tok ut igjen, hunden etter 200 meter igjen og ny los. Satt bare en kort stund før de forsvant igjen.
Tok opp en orrhane litt senere, den fløy sin vei uten at hunden fikk med seg hvor den dro, da det var ganske tett skog. Heldigvis i samme retning som vi skulle, og 3-400 meter lenger bort fikk hun los på den. Satt i ei gran, snek meg innpå, kom så jeg fikk øye på hunden, skulle legge meg til å finne fuglen, så dro den ut.. Var nok samme som vi tok opp først.

Gikk videre noen hundre meter, så mistet jeg kontakten med halsbåndet. Gikk høyere i terrenget og da så jeg at hunden var 300 meter bak meg, nesten på samme plass som forrige los, men lenger inn på åsen, ned imot et stup helt på innsiden. Filma fra jeg begynte å gå og til jeg kom fram til losplassen, holdt på i nærmere 10 minutter. Losen gikk jevnt og fint, men det var pokker så tett der hun sto, så jeg måtte gå veldig nærme, og da gikk det som det har gått mange ganger i høst, fuglen ble støkket og fløy ut.. Heldigvis til siden og ikke rett utover stupet, da kunne det blitt vanskelig å fått tak i hunden igjen.. Var en orrhane dette også, så ut som en års-kylling.
En av de lengste losene vi har hatt, ihvertfall på orrhane!!

Hadde ett par loser til, uten at jeg kom innpå og fikk sett hva det var.

Kommer filmsnutt av den første losen når jeg får lagt den ut på nett..

Isi gikk 18.5 km med fart på 7.2 km/t.

 

06/12/12

Ny tur, en dag nærmere neste tiurfall..
Starta med ett par jerpeloser, satt dårlig, orka ikke kaste bort tid på dem.
Så ble det los på ei røy, hørte den kakkla på tur frem. Vanskelig føre å snike på, skare noen steder og fryste greiner som knakk bare man så på dem.. Satt i litt over 1 min før den fløy 50-60 meter og slo inn i tre på nytt. Ser den på filmen akkurat når det blir stille på losen, flyr til venstre og slår inn i ei gran. Ny los, men støkker på nytt på tur frem og den hiver seg på vingene og glir laangt bort, hunden følger etter 200 meter før den returnerer.

Bilde

(ble dårlig kvalitet da jeg la inn filmen på photobucket, skjønner ikke helt hvorfor.. Filma med Countor Roam HD)

Etter det hadde vi noen småloser, og en skikkelig los etterhvert. Var 160 meter unna da den starta, masse snøflekker så det bråka som F da jeg gikk! Da jeg var litt over 100 meter unna stakk den, så ikke hva det var, hørtes ut som orrfugl på losen.
Ellers støkka jeg ut en tiur på slutten av dagen, så den akkurat før den gled over en bakketopp og forsvant ut over en dal.
Kom borti en hare også, hunden så den heldigvis ikke, men spora den en liten stund, gira som bare det :lol:

Gikk som en rakett i dag, 7.9 km/t, 26 km totalt.

 

17/12/12

Da er sesongen over for denne gang, siste helga gikk bort i sør-østlig storm og influensa, nå brukes siste uka før jul til jobb!

Sesongen sett under ett er jeg meget fornøyd med utviklinga til Isi, søkene har blitt bedre og bedre utover høsten, og nå ligger søksrundene på det de skal gjøre (mtp jaktprøver). Søker systematisk og godt, tror jeg kan telle på en hånd de fuglene jeg har støkt i høst. Hatt noen tilfeller der hun har forlatt losen etter 5-6 minutter tidlig på høsten, men det har kommet seg betraktelig det og, samme med farten, gallopp stort sett hele tiden, ligget på mellom 7-8 km/t de siste mnd.
Fikk prøvd oss på tvungen jaktfri også, etter fighten med nobsen i Sverige, men gikk da greit det også. Hun er ikke ei som lar seg pille på nesen, ei bestemt lita frøken :wink:

Fikk til 25 slipp, mange fine turer, heldigvis ei tålmodig ei her hjemme som lar meg dra ut når jeg har muligheten 8)

Ble bare en jaktprøve, men det ble da premie, så får vi satse på å få til noen flere til neste år.

Hadde mål om å skyte 5 fugl i høst, men vi endte opp på 3. Det er nok mest min feil, da jeg støkte mange 100% sjanser, i tillegg til 2 bomskudd.. Kunne skutt både tiur og orrhane, men holdt igjen da det ikke stemte helt med situasjonene, blir vel flere sjanser i 2013.

Her hjemme har det vært bra med orrfugl i år, men desto dårligere med storfugl, nesten ikke sett kyllinger på hele høsten.

Mål for 2013 :

– Starte på veien til utstillingschampion (stille på minimum 2 utstillinger)
– 2 jaktprøver
– Valper :D
– Prøver samme målsetning om 5 fugl igjen, så får vi heller bli positivt overasket.

Så ønsker vi alle sammen en GOD JUL OG GODT NYTTÅR!!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s