Elgjakt

Det finnes jegere som bruker finsk spets til elgjakt, og de fungerer ofte like bra som f.eks neg og jamthund da de fleste har stor jaktlyst og mental styrke til å jobbe med elg. Men de fleste inkl. meg selv bruker hundene utelukket til fuglejakt og da avtar elginteressen etterhvert som fuglene faller i bakken og innjaginga rettes mot fugl.

Vår eldste hund Fixa har ikke vist noe særlig interesse for elg,hvis de løper bort har hun hengt på noen hundre meter før hun har slipt de og kommet tilbake. Men enkelte ganger har de blitt stående og  har det blitt los og jeg har kommet innpå og fått filma litt før jeg har støkka.

2016

Fikk felt ei ku på dagens jakt. I starten på drevet kom det ei kalvku med en okse på slep. Den ble vurdert litt stor, og hadde i tillegg god fart, så lot den gå. Den dro etter kua og kalven og lokket på dem hele veien. Hørte den i rundt et kvarter før det ble stille.

Litt skrått hold, så kula tok litt langt bak der den gikk ut. Skudd nr.2 ble bom da jeg sikta på nakken, nr.3 satt i nakkegropa og hun falt momentant sammen der hun sto. 5 elger igjen på årets elgjakt.

Felling av 6 spirs okse og 3 spirs okse fra i dag.