Åtejakt på rev

15/3-19 : Nyetablert åte, 40m fra stuevinduet. Første rev en uke etter utlegging. Ingen lys her enda, men var heldigvis begynt å lysne da reven kom på åtet. Lita tispe, nr.5 på åtene denne sesongen. Vært lite aktivitet de siste mnd, må tro det løsner litt nå frem mot 15.april 👍

10/1-19 : Årets første på ett av åtene våres. Peip i alarmen kl.00, var bare å kle på seg og hive seg i bilen og kjøre de 2 km til åtet. Satt ei fin tispe i nærheten av åtet, felt på ca.45m med 110 grs v-max, 308.win.

22/10-17 : Første grevling denne sesongen 😁

29/3-17

Rev nr.4 denne sesongen falt i natt. Medium size, tipper rundt 6 kg.

26/3-17

Vært rev på åtet flere ganger siste mnd, men har vært litt stang ut. Bomma på en for ei uke siden, spora langt, hadde hatt god fart og null blod. Pappa har hatt mer uttelling på åta si, og har skutt tilsammen 4 denne sesongen. Men i natt fikk jeg muligheten igjen, og denne gangen satt kula i maskinrommet, bekka rundt og ble liggende med beina rett opp i lufta. Bløt rev som fuglene har kost seg med er ikke det beste motivet, men 😃

24/2-17

Årets andre og tredje återev 👌

18/2-17

Sesongens første mår 😄

_20170217_160527

Har lagt ut elghoder og slakteavfall etter årets elgjakt på åteplassen, og det tok ikke mange dagene før det var aktivitet på åtet. Varsleren min tok kveld her i vår og måtte bestille to nye murs alert fra USA. Kobla lys og monterte varsleren i går.
————————————————————————–

Skjøt denne fine hannreven for en uke siden, årets første återev. Så en rev til noen dager tidligere, men da ble jeg akkurat for sen til å skyte den før den forsvant inn i skogen.

Åtet ligger ca.90 m fra soveromsvinduet, har bevegelsessensor som varsler når det er bevegelse, av typen Murs alert.

Har hatt åtet ute siden starten av Oktober, ikke vært mye aktivitet før nå på nyåret bortsett fra en grevling som jeg bomma på.. De har vel livnært seg på gnagere og div ettersom at det har vært lite snø og fine forhold for de i marka.

På åtet ligger det blant annet en hel elg, elgku som ble funnet død etter påkjørsel. Pluss en del elghoder og elgbein etter elgjakta, og strør på hundemat i området rundt innimellom.

Denne ble skutt med hjemmeladd V-MAX, kaliber .308 win. Ikke maksladd, men den går vel rundt 900 m/sek, og er meget presis. Har skutt noen rever med den tidligere, og de har blitt rimelig vrengt, men denne ble det ikke gjennomskyting på, kun et lite inngangshull. Den rørte seg ikke en mm etter at kula gikk inn, humant og effektivt.

rev2016

26/1-2016

Årets andre rev falt i natt, ei lita tispe. Gikk alarm på et åte et par km unna, orka ikke ut første gang alarmen gikk kl.00.15, men da den gikk igjen ei halvtime senere greide jeg ikke å la være.

Den sto å dro voldsomt i et rådyr da jeg titta ut glugga bak fjøset, venta til den sto rolig og planta ei v-max litt skrått i bogen på reven. Umiddelbar kortslutning.

Dro å så på den etter jobb i dag, var ikke mye igjen av den etter at fuglene har forsynt seg!!

20160126_150434.jpg

Etter over to mnd med tørketid ble det endelig litt action igjen i natt. Har hatt rev på åtet mange ganger de siste ukene, gravd og herja med åtet. Men varsleren har ikke fungert som den skulle og har gått glipp av mange sjanser.

Snøen er nesten smelta bort og åteplassen ser helt jævlig ut for å si det mildt, gruer meg til den dagen jeg må rydde det bort..

rev april

Første alarm i går gikk rett før halv ti. Gikk opp, skrudde på lyset men det var ingen rev å se. Hadde nok bare passert.

Våkna kvart på ett av at alarmen gikk, denne gang sto det en rev og forsynte seg av elgen jeg har liggende. Den er ganske stor, elgen altså, og så bare ryggen på reven der den sto, fant ut at jeg måtte avvente litt og se om den flytta seg i bedre posisjon.

Det gjorde dem ikke, den starta å gå rett bort fra meg og mot skogkanten. Plystra et par ganger og da snudde den rundt med bredsida mot meg og jeg trakk av. Reven datt momentant i bakken og ble liggende. Kikka på den en stund gjennom kikkertsiktet for å være sikker på at den fikk det før jeg la ned rifla.

Død rev sa jeg til kona før jeg tok opp håndkikkerten og kikka bort mot åtet. Der var det ingen rev å se… Hva faen tenkte jeg, reven lå jo der istad tilsynelatende stein død..

Tok på varmedressen og gikk bort mot åtet. Var heldigvis snø der den sto da jeg skjøt, og det var rikelig med blod på skuddplassen. Blodsporet gikk kanskje 20 meter fra skuddplassen og mot en bratt skråning ned mot ei elv. 30 meter nedenfor meg så jeg gjennskinnet fra to øyne og der lå reven, like død som han var rett etter at jeg skjøt.

Hadde nok kravla seg bortover mens jeg la ned rifla, og trilla utfor kanten og ned dit den lå. Skuddet satt noen cm for langt bak, men v-maxen gjorde vei i vellinga den.

11 dager igjen av sesongen, håper på å få flere sjanser før vi avslutter før denne gang.