Endelig jaktstart!

Dro ut med Fixa tidlig i dag, veldig klar for jakt igjen, både hund og fører. Valgte Fixa da Raptus har blitt prioritert mest tidligere i høst, mest pga NM-deltagelsen. Spent på hvordan hun kom til å gå da hun har noen ekstra kilo etter en ganske rolig sommer, og få mil i beina. Men hun gikk som ei kule hun, søkte over store områder, og hun tok godt vare på sjansene sine i dag.

Etter ei times tid så jeg at hun drev å spora på bakken etter at hun kom og passerte meg etter en søksrunde. Stoppa opp og lot henne undersøke. Etter kort tid ble det kakling i lyngen og en orrhane dro ut, og rett opp i ei furu. Sto drøyt hundre meter unna, men var noen trær mellom oss, så fikk lirka av meg sekken og fikk på ansiktscamoen. Orrhanen kakla nesten konstant så var skeptisk på om han kom til å bli sittende. Under ansmygningen fløy han ut fra treet, men rett inn i et nabotre. Så hvor han slo inn, og satt åpent til i ei glissen furu. Kom meg i posisjon og fikk skutt den på rundt 50m hold.

wp-image-795965015

Gikk ikke lenge etter før det ble los igjen, denne gangen var det et kull med orrfugl. Blåste en del der de satt, og en litt heit spets som ikke greide la være å bytte litt imellom fuglene gjorde at det ble vanskelig å komme på skuddhold. Støkka ut, var vel 4-5 fugler i kullet.

Kvarter etter var det los igjen, sneik innpå og kom fint innpå losen. Så orrhøna satt i ei gran, hadde litt kvist imellom, men det skulle da gå bra fordi.. Klemte til, høna dro ut av treet, men mista en del høyde, og hunden var rett bak henne. Var sikker på at de skulle være på myrdraget under treet, men det var de ikke.. Fikk nok akkurat nok luft under vingene til at hun greide å sveve ut over en dal og til neste ås-side. Stupbratt, så hunden hadde ikke sjans til å følge etter. Kjedelig!!

Hadde los på en bitteliten jerpe-kylling. Var tett granskog, men så den satt et stykke opp i et tre. Måtte skyte stående, og det var ikke rare blinken. På skudd nr.2 fikk han nok og fløy sin vei. Måtte prøve 😛

Hadde også en meget bra ekornlos mot slutten. Støkka en orrhane på tur inn på dagens siste los, som viste seg å være tom.

I morgen skal Raptus få ut, så får vi se om vi finne noe storfugl-kull.

Ble 25 km på Fixa i dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s