Tiurjakt med Raptus

Enda varmere i dag enn i går, og mer vind, men måtte ut en tur. Tok med fruen i huset for å få trimmet henne litt også, og det pleier å bli situasjoner med tiur når hun er med, noe det også ble i dag. Den første tiuren støkka vi ut da vi skulle gå over en myr, fløy langt i motsatt retning av dit vi skulle. Raptus gikk ganske dårlig til å begynne med i dag, små søksrunder og virka ikke helt Sharp.

Men han kom seg utover slippet, fikk sneket meg innpå en fin los som viste seg å være tom. Gikk noen hundre meter før vi slo oss ned og tok lunch. Raptus tok noen skikkelige runder i åsen ovenfor oss mens vi satt å fyrte bål. Ingen fugl der, så da dro han nedenfor oss. Ble los 160m unna oss, på kanten av en dalside. Tydelig at fuglen dro utover, men Raptus hang seg på. Så bratt nedover der at det er nesten ikke mulig å gå ned uten å måtte holde seg fast i noe. Så ble det los igjen, nede i dalen. Satte igjen fruen 150m unna før jeg snek nærmere innpå. Var tett som F der jeg snek, men der hunden sto åpnet det seg heldigvis litt opp, og jeg fikk kjapt øye på tiuren som satt halvhøyt oppe i et tre.

Fint hold, rundt 50m, og det var bare å legge trådkorset på tiuren og avslutte en kjempebra jobb av Raptus. Nærmere halvtime i los, og en forfølgning jeg nesten ikke trodde var mulig å gjennomføre.

wp-image-1893271104wp-image-2080805088

Fikk i tillegg det hele festet på film 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s