Stang ut for Raptus!

I går var det Raptus sin tur til å få være med i skogen, med rifle på ryggen atpåtil. Dro ut i 08 tiden, og vi fant fugl nesten umiddelbart. Ei røy, men den hadde god fart da den passerte meg, og ble ikke noe jobb på den. Etter det hadde han opp 2 enkeltfugler som jeg ikke så, men hørte.

Etter 2 timer tok han opp ei røy 50 m fra meg, den fløy også som F, men noen hundre meter bort ble det liv i skogen. Raptus var kanskje 100 m foran meg, og det hørtes ut som hele skogen letta da han tok opp ett kull med storfugl.

Det kakkla og klukka overalt, men tvert han kom under treet der de satt så dro de ut og til nytt tre. Hadde så vidt trådkorset på ei røy, men den dro ut før jeg fikk trekt av. Den gjorde en runde og fløy inn i skogen nedom meg, Raptus etter og det ble los. Da jeg skulle snike innpå støkka jeg ut både tiur og røy som satt på tur inn på losen, og de tok med seg losfuglen også.

Masse godlukt overalt, og han fikk virkerlig kjørt seg, var 5 eller 6 fugler jeg så, men mulig det var flere. Masse loser, både korte og litt lengre, men ingen felling.

14238266_10153681545196876_4523174893794770854_n

En veldig fin dag, men ble i overkant varmt utpå formiddagen.

I dag kom han og tok pause sammen med meg også, må vært første gangen det har skjedd. Fikk litt brødskive og litt kos, så dro han ut på søk igjen.

Hadde opp flere enkelt fugler, men de ville ikke sitte. Var i ganske tett granskog, da han starta å lose 70 m unna meg, ikke hørt at han tok opp fugl. Sneik innpå og hørte en fugl som rapa et par ganger, så det var fugl han jobba med. Dro av losen av og til, kom tilbake og markerte og fortsatte å lose. Var så tett at det var vanskelig å finne fuglen. Endte med at jeg støkka ut en orrhane, men fornøyd med at han leverte finnede i tre, med bra markering.

14333695_10153681544511876_8674721359454121352_n

OK søk i dag, fin fart også, sank litt på slutten da det ble ganske  varmt.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s