Bevegeligprøve med Raptus April 2019

Ble en litt senere prøvestart enn beregnet da jeg ble liggende syk da vi egentlig skulle gå, ei helg i mars. Jobb og andre ting førte til at vi måtte søke dispans og gå prøven i April.

Snødde kraftig i slutten av Mars, så jeg forventa tungt føre og mye snø, men det var overraskende lite snø i Lierne. Måtte ta av skiene enkelte steder og gå på beina for å komme videre, noen myrer var helt fri for snø, mens i skogen var det mer, men det var godt komprimert og supert føre for hunden.

Lite som skjedde første halvtimen, men så ble det litt action når vi nærmet oss en kjent vinterbeiteplass. Først tok han ut en tiur som slo inn i ei gran, ble los i noen sekunder før han dro videre. Så tok han ut en tiur til, og ett par røy, men de ville ikke sitte. Ble selvfølgelig skikkelig vind og snøbyger i det taket vi hadde opp fuglene, hjalp nok ikke på viljen til å slå inn i tre.

Dro noen hundre meter videre så ble det los, og denne ble sittende. Var 300m unna da losen starta så vi begynte kjapt å gå innpå. Var 100m fra losen da det drar ut ei kongeørn fra et tre midt imellom oss og losen. Losen stilner og losfuglen dro nok da den så ørna. Skikkelig guffen opplevelse!!! Den ørna kosta oss nok dyrt til slutt, men glad det ikke gikk verre enn det gikk. Bilde under av ørnereir rett ved der losen var.

20190406_1349402409382784077690502.jpg

Ble rolig ei stund etter, men var mye tegn etter fugl i området, og Raptus søkte på bra. Runda av og var på tur tilbake da Raptus tok opp fugl, hørte flere, og han ble stående i los 80m fra oss. Klassisk røy-terreng. Dommeren gikk innpå og støkka ut flere røy på tur inn, losen gikk like godt, 120 bjeff/min, flott lostakt 🙂

 

Dommeren så ikke fuglen, så han måtte inn på 7m før han støkka ut røya. Full forfølgning, jeg sto og fulgte spent med på peilen. Så hørte jeg han fant fugl igjen. Ikke lenge etter kommer det ei røy susende over hodet på meg og forsvinner oppigjennom åsen. Raptus kommer innom en tur før han drar tilbake i søk, og han tar opp flere fugl i området uten at de ville sitte.

Da prøvetiden er nesten over ble det los på ny. Tett skog, og dessverre står han litt feil i forhold til der fuglene sitter, 2-3 røy, og dommeren dømmer det til feilmarkering. Var mye fugl i området og jeg tipper han gikk etter nesa på siste losen, sikkert vært fugl der rett før han kom.

Etter at dommeren støkka ut røyene var prøvetiden ute, og jeg kobla Raptus da han kom tilbake etter forfølgningen.

Veldig bra samarbeid med fører i dag, og fine søksrunder. Dette lover godt for videre satsning på jaktprøver. Fikk 9 på søk, 10 på forfølgning, full pott på losens art og hørbarhet. Hadde ikke ørna ødelagt den første losen hadde 1.premien vært i boks, vi endte på 69 poeng og en fin 2.premie. Ny pers for Raptus sin del 🙂

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s