Vårt første år med Fixa, 2011.

Har drevet en tråd på kammeret.no med loggføring av hver eneste jakttur, utstillinger og mye annet som vi har drevet med gjennom snart 5 år.

Kommer til å legget ut innlegg derifra nå i starten, til jeg har kommet fram til dagens dato.

 

28/3/11

Da har jeg endelig fått meg en finsk spets, ei tispe som vi har kalt Isi. Hentet hun i helga hos Kvannildalens-kennel (kvannildalens.se) i Funåsdalen i Sverige :D

Ble en lang kjøretur hjemover, lurte litt på hvordan hun ville ta 7 timer i bil men det gikk over all forventning, lå i fanget til samboeren min og sov nesten hele turen. Hun er veldig sosial og glad i oppmerksomhet, men også sta og uredd, noe vår border-collie på 5 år får merke :lol:
Bilde

Første søk, noe begrenset pga 1 meter med nysnø!! :twisted:
Bilde

Hun sover i bur på siden av senga vår, og det fungerer bra, sover fra 23 til 06.30, kan ikke klage på det :wink: Godt på vei med å bli husren og, sier ifra når hun må ut.

Bilde

 

01/04/2011

Bestilte en Garmin Astro DC40 som kom i dag. Litt i største laget, men vokser vel inn i den etter hvert :D

Bilde

 

 

03/04/11

Har hatt Isi i en uke nå, og her skjer det ting hver dag. Har blitt mer og mer fart i henne for hver dag, herjer og biter i det meste hun kommer over :shock: :D Har hatt henne en del ute i skogen, får ut masse energi der, blir litt greiere og ha inne etterpå :lol: Håper vi får litt minusgrader på natta så det blir skare, så vi får kommet oss litt lengre ut i marka.

Forsikring har det og blitt, valget falt på Agria.

Blir to uker med fri nå, så da blir det god tid til båndtrening og diverse sosialisering :)

 

12/04/11

Liten oppdatering her. Har trent litt på å gå i bånd nå, litt overrasket over hvor greit det går. Litt innkjøringsproblemer selvsagt, men etter ett par turer går hun med slakk i båndet, jevnt og pent. Går turer på ca 1 km pr.gang, hvor langt er «greit» å gå med en valp på nå 10 uker? Tåler greit den turen vi går i allefall, mer enn nok energi igjen når vi kommer hjem :lol:

Kom og sitt er spikra nå, jobber med ligg for tiden. Imponert over hvor fort de tar til seg ting.

Ellers går losen jevnt ute, både på småfugl og alt annet som rører seg.

 

26/04/11

Begynner å bli mindre snø i marka her nå, så vi var ute på en litt lengre tur i skogen i dag.

Bilde

Så ikke noe skogsfugl, men tok opp ett par duer, og fikk selvfølgelig los på småfugl :lol:
Fikk trent litt på forsering av bekker, rimelig bløtt i terrenget nå med all snøsmeltinga.
Har vært hos veterinæren og fått vaksine og sjekk, gikk veldig greit, og alt så bra ut :)

Har vokst en del på den måneden vi har hatt henne, så nå begynner astroen og passe, ser ikke ut til å plage henne heller.

Ellers har vi klipt klør i dag, ikke så ivrig på det, men det ble da etter hvert.

02/05/11
Var ute på Fredag i nydelig vær, gikk en runde på 5 km i ett terreng der jeg nesten bestandi ser fugl under jakta, i håp om at vi skulle få sett oss en storfugl. Så framgang fra forrige tur, da dilta hun mest etter meg og ikke mer enn 5-6 meter tilside for meg, men nå løp hun 10-15 meter foran og oppi 35 meter til side, blitt litt tøffere.

Da vi var gått litt over 1 km så jeg at hun ble ivrig på noe, og hun forsvant bak en haug og kom bort for meg. Så hørte jeg en fugl som tok til vingene og ett par intense bjeff før jeg så en orrhøne som passerte, Isi løp etter 20-30 meter før hun kom tilbake til meg. Noe stolt da ja! :) Så løp hun tilbake dit fuglen kom fra og kikket på meg, ville tydelig at vi skulle sjekke det ut nærmere, noe vi også gjorde, men satt ikke flere igjen.

Så ikke mere fugl den dagen, men kom over flere plasser det hadde vært tiur, og fikk da smakt på litt tiurbæsj! :twisted:

(Ja peilen ser stor ut, men hun synes det er helt greit å ha den på, har god kontroll på henne i tilfelle hun finner på å stikke litt lengre ut og..)

Lørdag var vi å kikka på utstilling i Brønnøysund, fikk ikke deltatt på grunn av at hun ikke er gammel nok. Men traff ett par artsfrender fra Mo i Rana, og masse sikkelhunder :lol: Hun er VELDIG interessert i kontakt med andre hunder, liten som stor..

18/05/11 : Da har vi ordnet oss nytt våpen til jakta, en CZ 455 American 22.WMR! :) Med en liten Gamo 4×32 kikkert på toppen. Lita fin børse som blir lett å bære med seg!!

Har i tillegg bestilt kikkert fra Usa, en Bushnell Legend Ultra HD 10×42.
Bilde

28/05/11
Har drevet og laget hundegård de siste dagene, og nå er det rimelig ferdig, venter bare på elementene fra KKimport, og ta på hull inn i garasjen så blir det innflytting på Isi og Boss. Har kjørt bort en del masse, og fylt opp med grus igjen pga leirebunn. Ble gravd grøft og fylt med stein og gravd ned kum med rør til dreneringa rund garasjen.Bruker 4tom4 impregnert rammeverk med netting under, og fylt i 10-15 cm med 8-11 pukk.

Bilde

Da er elementene på plass, og hundene har flyttet inn! :) Håper de blir litt roligere når de er inne sammen nå, når de får herja av seg i hundegården!! Hehe.. Men må vel koste på Boss en liten kastrering snart, så det ikke blir familieforøkelse i hundehuset.. :shock:

Bilde

Ellers gleder vi oss te helga, da skal vi på spets-treff på Namdalseid!! Blir moro for Isi å treffe andre av samme sort, ikke akkurat hverdags det!

21/08/11
Nå er endelig båndtvangen over, og vi har vært ute både i dag og i går.

20/08/11

Støkka ei røy og en tiur, ikke sett av hund.
Søker mest rundt meg, 15-20 meter til sidene og mest bak, lite foran,bedre mot slutten av turen. Tok opp fugl , fulgte etter ca 80 meter.Tok så opp fugl etter oppfattet vitring, fløy langt, fulgte etter ett lite stykke. Isi gikk 7.5 km med fart på 4 km/t. Ganske varmt, 20 grader.

Bilde

21/08/11

Tok opp jerpekull rett ved veien, fin los. Fulgte etter opp til 100 meter, kom tilbake og tok opp losen igjen da det satt igjen flere av ett stort kull. Så ingen fugl på resten av turen. Søker bedre enn i går, opp til 60 meter til sidene, og 40 m fram, noe umotivert til tider, leter mus og div  Isi gikk 10 km, med fart på 4 km/t.

Moro å endelig komme igang, håper på en del turer nå før jakta, så forhåpentligvis søkene blir litt bedre. Må tro det tar seg opp med fugl utover også, ikke helt det store enda.

Ellers er hun snill og grei å ha med og gjøre. Nekta å sove inne når det blir for varmt, da foretrekker hun å være i hundegården. Har forøvrig laget hundehus inne i garasjen og utbygg på inngangen til hundehuset, så blir det litt lunere når det drar seg mot høst og vinter.

Ellers har Boss mistet manndommen så slipper å være redd for tjuvparring :lol:

Om ei uke skal vi til Valsjøbyen og jakte, 30 og 31 August. Hørt at det skal være bra med skogsfugl der, får håpe at det stemmer ! :)


22/08/11
Så/støkka en orrhane, ikke sett av Isi. Fløy ut ei orrhøne, hørt av Isi. Tok opp stort kull jerpe, ca 15 stk. Losa på noen, og fulgte etter 120 meter. Søker bedre til tider, 50-70 meter rundt meg. Leter en del mus, og fanget ett lemen om kom til meg med det.. Isi gikk 13 km, med fart på 3.8 km/t. Litt for varmt, ble lengre tur enn jeg hadde planlagt.

Hunden koser seg i skogen, ser at søkene blir bedre for hver gang vi er ute. Prøver å ta det sakte, stopper opp og venter når jeg ser at hun tenker å ta en litt lengre søkerunde, veldig oppmerksom på min plassering. Prøver også å få hunden til å søke over området foran slik at vi ikke støkker mere fugl enn nødvendig :smile:
Ble noe hyper da det spruta med jerpe rundt henne, visste ikke helt hvor hun skulle løpe eller hvem hun skulle følge etter :twisted:

23/08/11
  Isi tok opp en fugl etter ca 1.5 km søk, var ute på ca 70 meter da jeg hørte den fløy opp. Losa i ca 15 sek før hun dro ut til 100 meter, regner med den fløy ut. Støkka ut en orrhane etter ca 2 km, Isi så den men den fløy langt. Ikke noe suksess videre, da det var mye vind og regn. Isi tok opp en jerpe, los, fløy videre, ny los ett par ganger før hun kom tilbake. Søkte bra de første 2 km, flere ganger ut på 60-70 meter, uten de helt store musejaktene. Men mer ukonsentrert etter det, kan ha med været og gjøre.
Isi gikk 9.95 km, med en fart på 3.8 km/t.
25/08/11
Så ingen fugler.. Søkte til dels bra, flere utslag på 100 meter, mange på 70-80, ellers rundt 40-50 meter. Noe museleting og lemmenlos..Isi gikk 7.5 km med en fart på 3.9 km/t.
08/09/11
Var ute på en treningstur forrige Fredag for å prøve å rett opp litt etter en lite vellykket tur til Sverige.. Ble bare rot med store mengder lemen, så ble noen lemen mindre for å si det mildt. Skulle jakte 2 dager, men dro hjem etter den første dagen, så ingen vits i å fortsette å prege hunden på gnagere.Fikk utsatt den siste dagen til senere i høst, når det blir mindre lemen i skogen.

Heldigvis mindre lemen på jaktområdene her hjemme, så ser greit ut med tanke på jaktstarten i helga. Men lite fugl enda, ihvertfall der jeg har vært til nå. Gikk en bra runde nå sist, var også en tur lengre opp på fjellet for å se om det var noe rype.

Isi fungerte bedre en tidligere, lå på 80-100 meter fra meg, med noen større utslag på 200 meter.Større fart også, landa på 5.2 km/t ved endt søk, lengde på 12 km. Synd at hun ikke kommer i kontakt med fugl når hun er så dyktig og jobber godt. Kobla henne etter 12 km, så gikk vi de siste 3 km ned til bilen, så hun ikke skulle gå lei.. Skal i helt «nytt» område på lørdag, nytt for hunden ihvertfall. Har sett en del tiur der tidligere i sommer, får håpe vi iallefall treffer fugl og får gjort oss noen erfaringer :)

11/09/11
Da har jakta startet og vi har vært ute både i går og i dag. Der vi gikk i går var det en del mus og lemen, med de problemene det medfører. Hadde opp ei jerpe som jeg skjøt, så det spruta fjær etter at skuddet gikk, så var helt sikker på at jeg fikk den.Men fant den ikke igjen.. Gjorde ikke så mye heller, da Isi var ute på nytt søk med en gang. Så ingen fugler ellers, gikk 17 km med fart på 3.7 km/t.. Så ble en helt grei trimtur, fikk trent på forsering av elv, og det gikk kjempebra, første gangen jeg har sett henne svømme :)

I dag var vi i ett annet terreng som jeg har sett fugl tidligere i høst, og så godt som lemenfritt. Men så ingen storfugl, men MASSE jerpe, moro for hunden, og fikk losa litt, men ingen skuddsjanser. Kom over en hare, og da ble det fart nedover liene, fulgte etter 350 meter før hun måtte resignerer og kom luskende tilbake. Så forøvrig en stor kongeørn som seilte over dem, ikke så moro.. Gikk 9 km i dag, med fart på 4.9 km/t.

Elllers sliter jeg noe med innkalling, spesielt når vi skal avslutte jakta å kjøre hjem. Prøver å koble henne i god tid før vi kommer til bilen, men hun skjønner nok hva som er i gjere, og nekter å komme.. Tips?
Hun vet hva kom betyr, og hører etter inne, og når vi trener med langline, hun bare nekter å høre etter når hun vet at jeg ikke kan få tak i henne. I dag satte jeg meg i bilen og kjørte, rimelig lang grusvei før vi kommer til hovedveien, kjørte 3-4 km i 20-25 km/t, og etterhvert skjønte hun vel at hvis hun skulle få bli med hjem var det vel best å sitte på bil :lol:

Blir en uke pause fra jakta grunnet jobb nå, håper det kommer sigende mer fugl til neste tur..


19/09/11

I dag har vi vært ute igjen, og nærmere enn vi var i dag kommer vi ikke uten at det blir med fugl hjem!
Hadde gått ca.4 km, støkka ut ei røy og en orrhøne tidligere, litt vanskelige forhold pga mye vind. Hadde hunden ca 40 meter foran meg i fint terreng, ser at hunden blir gira og spretter i vei.Flott, tenkte jeg, nå blir det lemenjakt igjen.. Men neida, opp letter det ei stor røy med kurs for nærmeste tre, ca 30 meter fra meg. Lurer meg litt frem og til siden for å se hvor hun satte seg, plutselig ser jeg røya sittende på en gren halvhøyt i en furu, strekker hals og virker litt utrygg. Jeg sitter helt åpent for fuglen, og tørs nesten ikke røre meg i frykt for at den skal oppdage meg, men lurer rifla opp og setter meg til best mulig. Sitter lenge og sikter på den, venter på at hunden skal komme tilbake, ser på astroen at hun er over 100 meter unna.Etterhvert kommer hun tilbake og passerer under treet, lar skuddet gå, og røya hiver seg ut og seiler utover ei myr. Regner med kula var innom en kvist på sin vei, finner iallefall ikke røya igjen, søkte lenge etter den i en radius på 500 meter der jeg så den fløy. Tok ikke sjansen på å flytte meg for å få den i bedre posisjon da den flytta seg litt utover på kvisten den satt på, fant en åpning, og lot skuddet gå, men uten hell denne gangen. MEN MORO!! :) :) :)
Hadde hagla vært med istedenfor 22 wmr så hadde den havna i sekken, men sånn er det. Skal ikke være lett! :P

Motiverende for videre satsning, godt for hunden og endelig få kontakt med fugl. Blir vel en tur til før elgjakta nå, så blir det pause til vi er ferdige med den. Regner med det går rimelig fort unna da det er mye elg på terrenget, bedre enn det har vært på mange år.

En del lemenslakting i dag også, men søkte greit alikevel, hjalp på med litt fugl i nesen :) Så forøvrig en stor kongeørn, blir litt nervøs av de.. Ser ørn nesten på hver tur..

Isi gikk 12 km, med en fart på 3.9 km/t. Søksrunder som tidligere på 50-130 meter.
Gikk greit å få tak i henne før bilen denne gangen, måtte ha noen forsøk, men slapp å kjøre fra henne :lol:

20/09/11
Ble en tur ut i dag også! La ut fra morgenen i håp om å følge opp gårsdagens strabaser. Hadde gått ca.1 km da jeg ser en tiur som drar ut over ei myr omtrent 50 meter foran hunden. Rimelig stor myr mellom meg og der tiuren drar til, men lurer meg litt fram for å se hvor den ble av. Og der sitter den i toppen på ei stor furu, sikkert 4-500 meter fra meg. Isi løp etter 60 meter før hun kom tilbake til meg. Går tilbake ett par hundre meter for å prøve å komme meg over til andre siden av myra, en liten skogkant der, tenker å prøve å snike meg innpå og se hva som skjer. Tok meg god tid for ikke å støkke den ut, hunden holder på litt rundt meg, loser litt lemen og styrer på. Åler meg fram i blautmyra, og kommer etterhvert fram til en grei plassering der jeg har «grei» anleding til å skyte. Lå å sikta på den lenge, den var tydelig opptatt av å følge med på hunden da den dreiv på rundt treet den satt i.
Lå og venta i sikkert 25 min før jeg fikk hunden under treet og ett par bjeff : PANG! Ser at den er truffet da den slår seg ut fra treet, flakser seg ustødig ut og forsvinner. Løper fram og ser, ingen tiur.. Får med meg hunden (Som forøvrig ikke løp etter at jeg skjøt) og begynner å søke der jeg trodde at den fløy. Leter i sikkert 30 min uten resultat, begynner litt å miste trua, men begynner på nytt og søke over området på siden, og der ligger den under ei skjørtegran, flakser litt med vingene og er tydelig redusert. DA ble det fart på bikkja (tiuren også :lol: ) nedover ei li og losen gikk for fulle mugger. Løp etter og tok de igjen etterhvert. Prøvde å få Isi til å avlive den, men hun så litt avventende ut, og ikke interessert i å gi seg på den store tiuren. Tok en kjepp og ga den etter par kakker i hodet, så ble den rolig :twisted: Da ble det riving av fjær og antydning til jubel, herlig og endelig lykkes!

Etterpå spiste vi litt, før jeg kobla henne og gikk hjem, greit å gi seg etter en sånn opplevelse! :D


02/10/11
Ute en tur i dag, da vi ble ferdige med elgjakta i går. Fylte kvoten på 6 dyr, fikk felle 4 dyr i år, ny rekord :)
Så bra med fugl i elgjakta, så visste hvor jeg skulle legge turen i dag, forøvrig samme område som vi skøt tiuren på sist gang.
Starta med å ta ut en gammeltupp eksakt samme sted som sist, men denne satt lengre før den tok til vingene, støkka den ut på 15 m hold, hunden var 40 meter unna på lemenjakt……. Gikk etter ett stykke, men fant den ikke igjen. Etter hvert kom vi til ett område der det krydde av fugl. Støkka ut en del orrfugl (både jeg og hunden) men fikk ingen til å sitte, sikkert 15 stk tilsammen. Så så jeg en tiurkylling som tok til vingene og la seg ut foran oss.I samme øyeblikk støkka jeg ut en orrhøne til som hunden la på sprang etter, var ca 50 meter fra meg da jeg hørte noe større som letta i granskogen. Plutselig var hunden 130 meter fra meg, og hørte tiuren sitte å skjære nebb. Så ble det los ,full los, ble noe annet enn den pistrete lemenlosen, og skjønte at her er det kontakt med fuglen. Losen gikk i sikkert 1-2 min før hun slapp og kom tilbake til meg. Gikk noen meter framover mot lostreet og da slipper den seg ut fra treet og forsvinner. Ble ikke noe fangst, men fikk ihvertfall god kontakt med fugl i tre, og lostrening :P

Men mye lemenjakt i dag også, trist at hunden må bruke så mye tid og energi på å jage de små j*velne..

Gikk 10 km i dag med snitt på 4.1 km/t.

Ellers begynner innkallinga i skogen å gå bedre, fikk faktisk tak i henne ett par ganger under jakta også :lol: Kom med en gang da vi var nede på veien og skulle inn i bilen, så er vel bare trening som skal til!

10/10/11
Hjemme igjen etter en liten tur i «finværet».. Har regna konstant i snart 3 uker her, og ser ut som vi får bare regn i dagene framover også.
Så ikke snurten av fugl i dag, var vel ute i ca 3 timer. Noe frustrerende da hun jaktet lemen HELE tiden, under hver stein og stubbe!!!! :evil:
Jeg bare går videre når lemen-losen begynner, og etter 2-300 meter kommer hun etter meg, men når hun kommer dit jeg er begynner letinga etter neste lemen umiddelbart, FAEN så lei jeg er av LEMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Har nesten 14 dager fri nå, tenkte å jakte masse, men akkurat nå er motivasjonen litt lav! Blir nok til at jeg stikker på fjellet og ser etter rypa i morgen, så får vi se om vi har noe mere flaks der.

Forøvrig elendige søk i dag, 20-30 meter fra meg, noe bedre på slutten av turen. Gikk 9.2 km med fart på 4.3 km/t.

Hvis noen har lemenfrie områder med ok bestand med skogsfugl, ROP UT! :smile:

13/10/11
Nok en resultatløs tur i dag, ruslet og gikk i tre timer uten å se ei fjær. Blir ikke flere turer her hjemme på en stund nå, driver å sjekker opp litt ang tur til Sverige til uka, HVIS de ikke har lemen der og da.. Ellers kommer jeg til å vente til snøen har lagt seg her hjemme, skal hunden få trim så kan jeg gå tur med den langs veien, for å ta den med på jakt nå synes ganske meningsløst :cry:

Ble 12 km i dag, med fart på 4.4 km/t. Kledde henne opp med jaktdekken i dag, med skarp oransje farge, så litt ubekvem ut i starten, men var fort glemt da jeg slapp henne løs. Håper det virker litt skremmende for evt ørn.


16/10/11

Nå har Isi fått sin første løpetid, så de første blodflekkene på Fredag. Så da blir det ikke noe svensk-jakt iallefall! Merkelig nok er det ingen interesse fra Border-collien vi har, så kastreringen har gjort underverker! :lol: Forøvrig blitt skutt en tiur og 3 orrfugler i terrenget «vårt» i helga, med god hjelp fra 2 Irsk-settere. Blir nok til at vi rusler oss en tur i morgen å ser om vi får støkka ut noe fugl, for bisken er rimelig krevende å ha i hus for tia, henger vel sammen med løpetia.


17/10/11
Hatt en fin tur i dag, sett masse orrfugl, ca 20 stk. Hadde los på en orrhane, selvfølgelig da jeg hadde satt meg ned for å spise litt, ble kortvarig da jeg hørte vingeslag i skogen! Losa i 30-40 sekunder før hun brøt og fortsatte søket, ble los på jerpe nesten umiddelbart. Gikk fram for å se der hun losa først og da støkka jeg ut en orrhane som satt i ei gran 40-50 meter foran meg. Ellers tok hun opp flere orrhøner som fløy langt ut.

Tok med hagla i dag, og tenkte at jeg bare skulle gå på, så fikk hunden gjøre «hva faen» hun ville, gikk på rimelig hardt i forhold til tidligere turer, og det funket rimelig bra!! Større fart på hunden, og mye bedre søk enn på de 2 siste turene. Var selvfølgelig litt lemenlos og leting i dag og, men hun avbrøt tidligere i dag, sikkert for å ikke miste kontakt med meg.

Ble 15 km i dag, med en fart på 4.9 km/t.

23/10/11
Liten tur i dag og, så en del jerpe og 2 stk orrhøner! Fin los på jerpe, men ikke fanden å få den fuglen til å sitte lenge nok til at det blir skuddsjanse av det. Tok opp orrhøne og fulgte etter 120 meter, men ble ikke noe mer av den situasjonen.

Gikk greit å få kobla henne i dag, kom med en gang, flaks? JA… :lol:

Traff på en annen jeger med spets da vi kom tilbake til bilen, men med norbottenspets, ikke hverdagskost på disse trakter :)

Isi gikk 13 km med en fart på 4.9 km/t.

Ellers tror jeg hun er blitt litt mer oppmerksomhetskrevende etter at hun begynte med løpetiden, mulig dette er tilfeldig men..
Skulle hatt med litt mer bilder i tråden, men forferdelig vanskelig å få tatt fine bilder av henne da hun sitter i ro halvt sekund av gangen..


29/10/11
Pakka sekken og dro ut i formiddag, litt regn og fin vindtrekk. Fin fart på hunden til å begynne med, tydelig ivrig etter å jakte etter noen rolige dager hjemme grunnet masse overtid på jobb. Kommer fram til en «godplass» og jaggu der drar det ut en tiur, ca 100 meter foran meg og hunden som er like foran meg, 5 sekunder etterpå drar det ut en til fra samme plass, og hunden etter som ett lyn! Men de dro laangt ut og over en dal, gikk etter for å se om vi fant dem igjen, men uten hell. Senere tok hunden opp en orrhane bare 30 meter fra meg, var nesten så hun sprang på den før hun fikk den opp, full fart etter den men den og dro laangt.. På slutten av turen tok hun opp ei røy nede i en dal, så både hund og fugl da hun tok den opp, men den fløy pokker i vold den og.. :x

Ellers støkka jeg ut ei orrhøne og en tiur til som hunden ikke fikk med seg, og en tiur som seilte over oss og forsvant, sikkert hatt opp av andre jegere.

Brukbart med fugl, men den var lite samarbeidsvillig må jeg si..

Lite bilde av en sulten hund, godt med brødskive ja! :wink:

Bilde

Bra fokus på fugl i dag, men noen situasjoner med lemen. Ferske elgspor overalt her vi jakter, men de bryr hun seg ikke noe om, så slipper problemer med det ihvertfall :lol: (Selv om jeg gjerne skulle hatt en elglos eller to istedenfor lemenlos :mrgreen: )
Isi gikk 16 km med en fart på 5.2 km/t.

Ellers er hun gra som faen, og plager stakkars Boss hele tiden når de er sammen. Hopper opp og jokker løs, både på siden og bak på hannhunden, ikke helt skjønt det der stakkar :forvirra: Regner med dette gir seg etterhvert, blitt stopp på blødninga nå så går vel tilbake til normalen snart.


01/11/11
Ute i 3 timer, så 2 orrhøner og en tiur, ingen sett av hunden, dårlig søk og jobbing i dag.. :(

Ble 11 km med en fart på 4.2 km/t.


09/11/11
Tok fri ett par timer fra jobb i dag for å ta en tur med hunden. Så ingen storfugl, bare en jerpe.. Fikk en fin los, i halvglissen granskog, hørte losen begynte 100 meter foran meg, fikk etterhvert øye på hunden som sto ved ei gran å kikka opp og losa som besatt. Sneik meg inn men så ingen fugl, prøvde fra andre vinkler, med samme resultat. Gikk så fram mot lostreet, men det var tomt… Om det hadde vært fugl der eller ikke er ikke godt å si, men er i ett område som jeg har sett bra med fugl i høst iallefall, og fint å se at hun kan lose slik hun skal lose, istedenfor muselosing.. :lol:

Gikk 8 km, fart på 4.6 km/t.


11/11/11
Sol fra blå himmel og minusgrader gjorde sitt til at jeg ikke greide å la være å ta fri ett par timer fra jobb i dag og for å trimme hunden litt.. Hatt minusgrader i natt, og myrer og skyggepartier var nedrimet, ikke direkte lett og ta seg fram lydløst, med halvfryst mose og gress.

Veldig fornøyd med jobben til hunden i dag, løp konstant og var på det meste ute på 200 meter, ny rekord for oss! :P
Fine søksrunder, følte at hun fikk søkt gjennom terrenget før meg, og jammen fant hun fugl også. Gikk i kanten på ei myr, med hunden på andre siden av myra, så hun stoppa opp og lytta for så å løpe rett inn i skogen. Der tok hun opp ei orrhøne som fløy 100 meter og slo seg inn i ei gran. Fulgte etter og tok opp losen, losa i ett par minutter før hun ble litt usikker og løp litt rundt og losa i området rundt grana en stund, før hun kom tilbake til lostreet. Gikk så fram for å se, men da var fuglen borte. Synes jeg hørte høna kakkle mens jeg sto der, så vi gikk noen runder, men så ikke mer til den.

Har sett flere ganger når hun kommer over en bakketopp eller ved en skogkant så stopper hun opp og lytter før hun går videre, har lest at det er ett bra tegn på ett lovende emne, så får håpe det stemmer! :lol:

I dag søkte hun videre selv om jeg stoppa opp også, uten å gå i lemenmodus, føler at utviklinga går i riktig retning.

Isi gikk 10,5 km med en fart på 4.7 km/t.

17/11/11
Legger ut et lite bilde av frøkna :)

Trives forferdelig godt på stuematta, spørs om det blir en likendan i litt mindre format i julegave :lol:

Bilde

22/11/11
YES!!

I dag ble det fugl på oss!!!! :D

Bilde

Hadde jakta i kanskje 10 min da jeg ser en røy som sitter i myrkanten ca 100 meter foran meg. Stopper opp og venter på Isi, da hun er helt i motsatt retning og fyker rundt og jager lemen og jerpe. Venter i sikkert 30 min, ser ikke røya lenger og begynner og tro at hun har dratt. Men akkurat da jeg skal til å gå videre hører jeg at den sitter og kakler, så jeg venter litt til.. Så kommer bikkja, tar noen kjappe runder rundt meg før hun søker ut. Tar opp røya ganske umiddelbart, og den gjør akkurat som jeg håpet hun skulle, flyr rett opp i ei gran 40 meter unna og setter seg der. Hunden som ett skudd etter og stiller seg under grana og øser på. Venter litt før jeg tar av meg børsa, slår ut 2 foten og legger meg ned.Finner fuglen i kikkerten og setter skuddet i halsgropa på den. Detter rett ned i kjeften på Isi, som ble meget fornøyd (me 2).
Flott opplevelse både for hund og eier!!!!

Så gikk vi videre, tok opp litt jerpe, men tok oss ikke bryet med å prøve oss på den. Tok løs en orrhane midt på dagen, men den dro pokker i vold.

Så, rett før vi begynner på turen ned og tilbake til bilen ser jeg Isi får ferten av noe i kanten av ei myr.Hun løper inn i skogen, og tar opp 2 orrhøner som sitter der. Ser den ene bare flyr ett lite stykke før hun slår seg inn i skogen igjen. Går hundre meter før vi støkker den, da den satt 15 meter opp i ei stor gran. Hunden etter, og hører fuglen slår inn i ei gran ett par hundre meter foran. Så begynner Isi og lose, og jeg begynner å gå mot. Tett skog, og vanskelig å få god oversikt, men etterhvert ser jeg hunden forlate lostreet og komme mot meg. Da hun ser meg går hun rett bort til lostreet igjen og forsetter og lose. Må flytte meg litt for å få sikt til treet, og akkurat da jeg ser orrhøna i treet, ser hun meg og flyr ut og over en bratt dal (til hundens fortvilelse..) Så ble litt uforsiktig der, fort gjort i kampens hete.. Men veldig fornøyd med hunden, sånn som hun jobba i dag har jeg ikke vært borti tidligere, så dette lover godt! :)

Isi gikk 16 km med en fart på 5.1 km/t. Søk på 60-250 meter.

24/11/11
Ble halvannen time ute i dag, uten resultat, med sterk vind og regn/sludd.. Så ingen fugl, kun en hare :D
Men fikk da litt frisk luft og trim i det minste..

Ble 7 km med fart på 6.2 km/t.


27/11/11
Nok en flott dag i skogen, 3 minus og snødekt landskap, nesten helt vindstille ( i motsetning i går og Fredag)
Gikk ett par hundre meter da jeg oppdaga en tiur i toppen på ei gran 5-600 meter unna. Selvsagt motsatt retning av dit vi skulle, og med vinden feil vei måtte vi gå en lang runde rundt for å komme på «rett» side i forhold til vinden. Men tiuren satt lenge den, og vi kom oss nært, veldig nært.. Endte med at hunden fikk gitt fra seg ett par bjeff, før den gjorde seg en runde og kom tilbake igjen. Gikk forsiktig frem for å se om fuglen var der, men den dro nok uten at jeg fikk det med meg, rimelig tett skog der jeg lå.

Senere på dagen støkka jeg ut en tiur som satt på bakken i åpent landskap, hunden jagde lemen 200 meter bak meg og fikk det ikke med seg. Så hvor den hadde retning, og fikk med hunden og gikk etter. Midt i en skog med gammelgran hører jeg hunden ta opp tiuren, og losen går i 10 sek før den hiver seg på vingene igjen, med hunden etter. Isi løper 2-300 meter før jeg hører tiuren slå inn i ei gran, og så starter losen igjen. Er 280 meter fra meg da losen starter, og jeg begynner å gå imot. Da jeg er 100 meter fra, hiver den seg på nytt ut, utover en dal, runder fint og passerer meg og drar tilbake i retning der jeg tok den opp første gangen. Denne tiuren har jeg hatt på vingene mange ganger i høst, en skikkelig GAMMEL-ERIK! Er nok for lur for oss enda, men bare vent til neste høst!!!! :lol:

Isi gikk 16 km med den fart på 5.2 km/t.

12/12/11
Akkurat kommet hjem fra en 3 timers tur, greit vær, oppholds men litt vind.. Tenkte også at det skulle gå greit å gå på føttene i snøen, men steike så tungt det var å gå!!! 15 cm løssnø på toppen, skarelag som akkurat ikke greide og holde vekta mi, og 20 cm med løs snø under der igjen..!! Spetsen greide seg bra, da den ikke gikk gjennom skaren Slet meg vel til 3-4 km på de timene, så ingen fugl bortsett fra en jerpe.. Men hunden hadde opp fugl ved 2 anledninger, fulgte etter ett par hundre meter og losa litt, men greide ikke å komme fram tidsnok, så ble liksom ikke noe av situasjonene. Hadde en flott los på ekorn da vi gikk etter veien tilbake til bilen…………………………………………………..
Skal ut igjen i morgen, men da blir det med ski på føttene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Isi gikk 11 km med en fart på 4.8 km/t, koste seg skikkelig i snøen! :mrgreen:

13/12/11
Ble en lang skitur i dag, første gang jeg har ski på føttene på 12 år.. :lol: Men gikk greit, blir nok støl i noen ubrukte muskler utover kvelden :mrgreen:

Skyfri himmel, litt sol og pudderføre, skikkelig julekortstemning!
Bilde

Så ikke noen storfugl, men fant et sted de hadde beita, antagli i går. 2 furuer, ganske små, kanskje 3 meter høye.Bakerst på bildet, ved skoggrensa.

Isi fikk jagd litt på ei rype hun fant da, hadde den opp flere ganger før den fikk nok og fløy sin kos.
Tok løs elg også, helt ferske spor, totalt uinteressant, gikk rett over de, så blir nok ingen elghund 8)

Moro å se at hun trives i snøen, nesten så hun går bedre nå enn før snøen kom, fine søksrunder!
Hadde en «flott» los på ekorn i dag også, tror det var samme ekorn som i går, ivertfall på samme sted.

Isi gikk 17 km med en fart på 5.3 km/t.


18/12/11
Vært ute og lufta skia i dag også, 10 minus og vindstille, nydelig vintervær!

Gikk en brukbar runde, men dårlig me fugl i dag også, virker som storfuglen har trekt ut av terrenget etter at snøen kom.. :trist:
Hadde opp 2 ryper, og fant en orrhøne som reven hadde tatt iløpet av natten :forvirra: Så spor etter orrfugl andre steder og, men bråka litt i snøen, så mulig de stakk før vi kom dit de var. Helt sykt med spor etter rev og mår, så de må nok ta litt av skylden for at fuglebestanden er som den er. Skal sette ut noen mårfeller på nyåret, så får vi se hvordan det går, har også 2 reveåter liggende ute, må tro det detter noen etterhvert..

Isi gikk brukbart i dag, med flere utslag på 2-300 meter.
Ble 17 km med en fart på 5.7 km/t.

19/12/11
Da er sesongen over og Isi`s første høst er unnagjort, er fornøyd med utviklinga hennes utover høsten!! Hadde målsetning om å skyte en fugl for henne, og det ble 2 så det sier vi oss godt fornøyd med :D

Var nok en skikkelig vekker da vi fikk tak i røya, skjønte nok litt mer hva vi skal drive med i skogen, og hadde flere fine loser og finnende etter den episoden, men jeg må nok ta litt av skylden for at det ikke ble felt flere fugl i høst :lol: Lærer litt etterhvert jeg også.. :mrgreen: :mrgreen:

Ble 25 turer på oss i høst, nesten bare på vårt eget terreng, blir nok å dra litt mer rundt og jakte neste sesong da vi er litt mer innjagd begge 2, merker jeg begynner og bli godt kjent her nå, så nye områder blir nok bra for både jeger og hund.

Har summert litt etter jaktturene i høst, og sett litt på fuglebestanden i jaktområdet ( ca. 10.000 mål)

Turer : 25
Tiur : 12
Røy : 5
Orrfugl : 53

Hadde en del turer uten observasjoner av fugl også, og enkelte turer med opptil 20 orrfugl, men synes at fuglebestanden er under normalen, mye rev og mår gjør nok sitt til at få kyllinger overlever. Lite røy lover dårlig for neste års produksjon, får håpe de som er igjen overlever vinteren.

Må vel prøve oss litt på sporing av mår på nyåret, så blir det vel noen treningsturer etter storfugl hvis føret tillater det.

Mål høsten 2012: 5 fugl! :mrgreen:

Bør være gjennomførbart hvis hun fortsetter utviklinga si, og vi får mulighet til å jakte så mye som jeg har lyst til 8)

Ellers skal vi stille på minimum en utstilling, og forhåpentligvis prøve å få til en jaktprøve.

GOD JUL! :D :D :D :D


 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s