Spesialutstilling NSFN 2016

I helga var vi på Osensjøen adventure for å delta på den årlige spesialutstillinga til NSFN, der samles hunder fra hele landet, både finsk spets og norbottenspets. Hadde med begge hundene, Fort hjort Raptus påmeldt i juniorklasse og Kvannildalens Fixa i brukshundklasse tispe. Hun mangler et cert på å bli utstillingschampion og hadde håpet i det lengste at hun skulle få det i helga, men det ble ingen CK på henne denne gang.

 

Kom fram i sju tiden på kvelden etter ni timers kjøring, gikk veldig bra, hundene var relativt stille og greie underveis. De fant seg fort til rette på hotellrommet!! 🙂

 

Vi var vel bortimot de eneste som kom på Fredag, ellers var hotellet stappfullt av folk som skulle delta på birkebeineren på Lørdag. Kl.04 begynte de første å stå opp, med puta 1 meter fra ytterdøra ble det lite med søvn og vi kom oss opp tidlig for å si det sånn!

Utstillinga begynte kl.11 og Raptus var første hund ut i ringen sammen med 5 andre hannhunder.

Var veldig spent på hvordan han ville takle å være inne i ringen, men han var veldig flink og lot dommeren sjekke tenner og testikler, til og med målingen gikk knirkefritt. Stilte seg bra opp da han skulle få bedømmingen, men han laga ganske mye lyd underveis, var ikke alene om det heldigvis!

Dommeren likte det han så og kritikken ble som følger : 10 mnd, 46 cm. Meget godt hode, godt kjønnspreg, sterk spenstig kropp. Bra forbryst, lette fine bevegelser, faste fine poter. Utmerket bevegelighet, flott hale. Vakre farger, god pels.

Ble Excellent og CK og gikk videre til kåring av beste hannhund sammen med en annen hanne fra juniorklassen.

Der møtte vi 2 championer og Cert-vinner fra brukshundklasse hannhund. Jammen ble han best der også og han gikk videre til neste runde, kåring av BIR.

I mellomtiden var tispene i ringen, kullsøstra til Raptus var en av de første i ringen og hun gjorde det også veldig bra, fikk Excellent og CK.

Cato og Essi

Så var det Fixa sin tur i brukshundklasse tispe. Først skulle det sjekkes tenner, både dommeren og dommereleven kom veldig brått på henne og prøvde å åpne kjeften for å se. Dommeren fikk sett det han skulle, men hundenble ikke så veldig fornøyd og ble ganske stresset av situasjonen. Halen datt litt ned og hun prøvde å vri seg unna.

Målingen gikk greit, og hun viste seg bra fram ellers under trav og bedømming.

Kritikken henne ble : 41 cm, godt hode,godt kjønnspreg.Pene øyne og ører. Lett spenstig kropp, bra benstamme, gode vinkler. Bevegelser med bra steg som er paralelle, litt fallende kryss + lavt halefeste (dette er nok pga tannsjekken). Meget gode farger, bra pels, bra hale.

Ble Excellent men dessverre ikke cert :/

 

Da var det Raptus sin tur igjen mot beste tispe, kåring av bir og bim. Nå var det masse godlukt i ringen etter alle tispene som hadde vært der i mellomtiden, og det var en smule interessant for en hannhund som akkurat har fått sansen for sånt. Han drog på veldig i båndet under traving, men nesen godt planta mot bakken og det så vel ikke så veldig elegant ut.

 

Men det gjorde derimot tispa vi gikk mot, og hun ble BIR og Raptus ble BIM.

bir og bim

 

Uansett kjempefornøyd med det, og er garantert ikke siste gang han er i en utstillingsring!

Har et godt utgangspunkt med tanke på årets unghund-pris 2016, bare få et godt resultat på jaktprøve til høsten.

På kvelden var det årsmøte og middag med gamle og nye bekjentskaper, alltid trivelig å møte likesinnede.

Øvrige resultater fra utstillinga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s