Høsten første trenings-slipp-2015

Det er bestandig stor spenning knyttet opp mot det første slippet når båndtvangen opphører. I tillegg har det vært en kald og fuktig vår som kan gjør sitt til at forholdene blir vanskelig for kyllingene å overleve den første tiden av livet sitt.

Sommeren kom sent i år, med temperaturer på godt over 20 grader midt på dagen, så det gjelder å komme seg ut tidlig for å få best mulige forhold for hunden.

Starta bra med los på et kull med orrfugl. De satt ganske løst, og forflytta seg ofte, ble et par min los, 100 m videre, ny los osv.  Gikk en runde på 2-3 timer uten å ha kontakt med fugl, og var på vei tilbake mot bilen. Da vi var 300 m fra det vi avslutta siste losen på orrene hørte jeg tunge vingeslag, så på gps`en at hunden var 200 m fra meg, i gammel granskog.

Ser konturene av en fugl som kommer i min retning, slår inn i ei stor gran 100 m fra meg, og ikke lenge etter blir det los.

Har med filmkameraet og filmer en god stund, ser tiuren der den sitter på en kvist i grana, dog noe vanskelig å se på filmen.

Prøver å snike meg nærmere innpå for å få bedre vinkel mot fuglen men da drar den ut. Isi (Fixa) følger etter 100 m for så å returnere til losplassen igjen. Ny los! Nei nå tuller du sier jeg til henne, fuglen har dratt!  Da flyr det jammen en tiur til ut fra grana! Denne gangen drar Isi langt etter, rundt 300 m. Ti sekunder etterpå drar en tredje tiur ut, denne slår inn i ei gran 100 m fra meg, helt åpent.

Isi får ikke noe ny los på den tiuren hun  dro etter, så jeg prøver å snike meg innpå den tiuren som sitter i grana rett ved meg. Filmer mens jeg lister meg bortover, hunden kommer etter hvert, men tiuren sitter helt stille, det er null bevegelse i lufta og hunden har ingen mulighet til å oppdage den. Går helt inntil grana og filmer den fra flere vinkler, tiuren sitter like godt på kvisten sin. Filma den i maange minutter og traska rundt under den for å prøve å støkke den ut, og tilslutt fikk den nok og dro ut.

En lettere overrasket spets fikk fart på beina da den hørte tiuren fly ut, og dro etter. Men tiuren dro langt og det ble ikke noe los på denne.

Link til film : https://www.youtube.com/watch?v=AsqxdPkZHuA&feature=youtu.be

 

Neste innlegg kommer om noen dager, omhandler toppjakt med spets. Var ute i helga, skjøt en tiur i topp, kommer film av dette også.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s